L'ONU reclama que la Constitució de Tunísia protegeixi els drets de les dones

  • Dones de Tunísia comprant en un mercat. Font: Kalipedia

    Dones de Tunísia comprant en un mercat. Font: Kalipedia

  • Bandera de Tunísia. Font: Espacios Europeos

    Bandera de Tunísia. Font: Espacios Europeos

El Grup de Treball de Nacions Unides sobre la discriminació contra les dones ha demanat al Govern de Tunísia que prengui totes les mesures necessàries per protegir els drets de les dones a la nova Constitució.

Actualment a Tunísia s’està treballant en la redacció d’una nova Constitució del país i segons l’Oficina de l’Alt Comissionat de Drets Humans, s’ha detectat que l’esborrany deixa a les dones en una posició de desigualtat respecte als homes.

Una de les principals qüestions que denuncien és el fet de que la nova norma no garanteix els drets humans a les dones, ja que no se les considera éssers humans independents sinó que són considerades complementàries als homes.

La norma descriu a les dones com a complementàries dels homes de la família i no garanteix que aquesta disposició sigui recíproca

L’ONU rebutja que la nova regulació sigui un retrocés respecte als avenços aconseguits en matèria d’igualtat, no-discriminació i drets humans de les dones.

L’objectiu de la Comissió és identificar les lleis que discriminen les dones i intentar que no s’apliquin. Un dels motius que addueixen és que les disposicions internacionals respecte als drets humans són d’obligat compliment.

En relació amb aquesta petició per part de l’ONU, el Govern de Tunísia ha acceptat la visita d’un grup d’experts en temes de discriminació contra les dones el proper mes de novembre.

Llegir més

Afegeix un comentari nou