Nou registre unificat d'instal·lacions juvenils

  • Façana d'un alberg de Catalunya

    Façana d'un alberg de Catalunya

  • Activitats ambientals a l'alberg Centre Esplai

    Activitats ambientals a l'alberg Centre Esplai

El passat dia 16 d’octubre el director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família va presentar el nou registre unificat d’instal·lacions juvenils. Aquest nou sistema té l’objectiu d’agilitzar els tràmits relacionats amb aquest tipus d’equipaments.

El Departament de Benestar Social i Família ha presentat el nou registre unificat d’instal·lacions juvenils, que té per objectiu racionalitzar costos i fer més àgils les gestions relacionades amb els albergs de joventut, les cases de colònies, les granges escola, les aules de natura i els campaments juvenils de Catalunya.

Actualment, al nostre territori hi ha 416 instal·lacions juvenils, de les quals, les més nombroses són les cases de colònies, seguides pels albergs de joventut, les granges escola i les aules de natura i, finalment, els campaments juvenils.

Totes aquestes instal·lacions tenen capacitat per allotjar 40.398 joves i la majoria es troben al Barcelonès, Osona, el Vallès, la Garrotxa, l’Alt Empordà, el Ripollès i la Ribera d’Ebre.

Fins ara, totes les empreses o entitats que havien de tramitar l’alta, baixa o modificació sobre la instal·lació juvenil que gestionen, havien de seguir un procés burocràtic força llarg a través del consell comarcal  i la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família.

A partir d’ara, el nou sistema permetrà fer qualsevol comunicació a través d’un sistema implementat per l’Administració Oberta de Catalunya. D’aquesta manera es podrà agilitzar els tràmits de validació i registre de les instal·lacions. A més també suposarà una unificació de la informació relativa a les instal·lacions juvenils gràcies a aquesta cooperació interadministrativa.

Una altra novetat és que la tramitació electrònica de les instal·lacions juvenils s’incorporarà a l’Oficina Virtual de Tràmits i a la Finestreta única empresarial. Com a conseqüència d’aquest fet, els titulars dels centres per a joves podran iniciar els seus tràmits des d’un únic punt d’entrada.

Aquestes novetats no suposaran un canvi de competències dels consells comarcals i del Departament de Joventut respecte les instal·lacions, que seguiran essent les mateixes que fins ara.

Afegeix un comentari nou