Vols ajudar a la reinserció de persones condemnades per delictes sexuals?

  • El programa s'inspira en una iniciativa nascuda el 1995 al Canadà

    El programa s'inspira en una iniciativa nascuda el 1995 al Canadà - Font: Fedisbo.org

  • La Fundació Comunitat i Salut impulsa amb el Departament de Justícia el programa Cerclescat

    La Fundació Comunitat i Salut impulsa amb el Departament de Justícia el programa Cerclescat - Font: Fundació Comunitat i Salut

El projecte Cerclescat busca voluntaris/es per promoure la integració social i prevenir la reincidència de les persones en règim obert i en llibertat condicional.

La Fundació Salut i Comunitat i el Departament de Justícia busquen persones voluntàries per al programa Cercles de Suport i Responsabilitat – Cercesclat, una iniciativa que proporciona suport i supervisió per a la integració social a persones condemnades a penes de presó per delictes sexuals. L’objectiu és prevenir reincidències de les persones en règim obert i en llibertat condicional i facilitar la seva reinserció a la societat.

La persona voluntària donarà suport a la persona que va cometre el delicte sexual i comptarà amb la coordinació i l’assessorament d’un/a professional. Així, s’integra la intervenció professionalitzada amb la iniciativa comunitària per supervisar delinqüents sexuals en el període previ a la llibertat definitiva.

Per participar al voluntariat cal ser major d’edat, no tenir antecedents penals i superar la formació inicial del programa, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de desembre. Les persones interessades a assistir a les sessions de formació han d’emplenar aquest formulari en línia.

Aquest programa va néixer al Canadà el 1995 i es va implementar a Catalunya a través de la participació als cercles pilot, en el marc del projecte europeu Circles 4EU

Afegeix un comentari nou