Pau Gonzàlez, nou president del Consell de la Joventut de Barcelona
Comparteix
El passat 12 de març, durant la celebració de l'Assemblea General Ordinària del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), es va produir el relleu en el secretariat del Consell. L’equip dels darrers dos anys, liderat per Marta Cots, de Minyons Escoltes de Catalunya (MEG), va donar pas a un nou equip encapçalat per Pau Gonzàlez, representant del Consell de la Joventut d'Horta-Guinardó (CJD7).
La resta d’entitats que formen part del nou secretariat són Esplais Catalans-ESPLAC, Dona-Joves Nacionalistes per a la Igualtat, Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya, l'Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana, les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya, l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya i Col·lectius de Joves Comunistes.
A l’acte públic de l'Assemblea hi van participar Antoni Reig, Director General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i Elsa Blasco, regidora de Dones i Joventut de l'Ajuntament de Barcelona. L’acte públic el va obrir Marta Cots, que ha reconegut que els dos anys presidint el consell "han estat molt intensos" i va demanar a l’ajuntament "més esforços per ajudar als i a les joves a emancipar-se , tot i que tingui poques competències" i que "es faciliti a les entitats juvenils l’ús de l’espai públic", tal i com es fa amb d’altres organismes i propostes. Per la seva banda, el nou president del CJB, Pau Gonzàlez va reclamar a l’administració "que ho posi més fàcil" a les entitats juvenils i les doti de més suport i reconeixement a la tasca de millora de la ciutat que realitzen. Per la seva banda,Antoni Reig, va reconèixer la feina feta des del CJB en els seus 30 anys de trajectòria i va afirmar que "les entitats juvenils s’han de recolzar i s’hi ha de treballar conjuntament des de l’administració". De la seva banda, Elsa Blasco va recordar la tasca realitzada per l’ajuntament en matèria de joventut a través de l’execució del Pla Jove 2006-2010 i ha incidit en que el "CJB ha de ser d’interlocutor principal a l’hora de planificar les polítiques de joventut a la ciutat".
Les línies de treball del CJB de cara a aquest 2011, aprovades per l’assemblea, es basen en el treball per a un model de ciutat més sostenible ecològica, econòmica i humanament, el foment de l’associacionisme juvenil com a font d’inclusió social, diversitat i foment de la pau, el foment de la participació i l’educació en valors entre els i les adolescents i la visualització de la tasca, les activitats i els posicionaments del Consell i de les associacions juvenils.. D'entre les accions proposades, en destaquen l’ampliació de la campanya "No Clau-diquis" per a fomentar l’emancipació dels i les joves, la coordinació interassociativa per fer arribar la proposta participativa de les associacions juvenils als centres de secundària i la realització d’una campanya de foment de l’associacionisme juvenil que tindrà com a punt culminant una gran festa per a tots els i les joves de la ciutat, prevista per al mes de maig.
L’assemblea també va aprovar una resolució per la qual l’entitat dóna suport a les lluites de la riba sud del Mediterrani i es compromet a col·laborar-hi i a renovar el seu compromís amb la lluita del poble i la joventut sahrauí per a la seva plena emancipació nacional.
L’assemblea també va servir per a reformar els estatuts del consell i fer-los més adaptats a la realitat i les necessitats actuals de l’entitat.
Afegeix un nou comentari