Un carnet cultural a Sant Vicenç dels Horts
Comparteix
Tres entitats de Sant Vicenç dels Horts impulsen el 2013 un projecte col·laboratiu: el Carnet Cultural amb l’objectiu de donar un valor afegit a la tasca de les entitats.
Fa tres anys a Sant Vicenç dels Horts naixia la proposta de crear un carnet cultural. Aquesta iniciativa unia les inquietuds de tres entitats del poble - el Centre Catòlic (1880), l’Ateneu Familiar (1925) i la Societat Cultural la Vicentina (1871). La idea, tal i com explica en Vicenç Simon, ara expresident del Centre Catòlic però un del impulsors del Carnet en el seu moment, era treballar conjuntament per potenciar la cultura : «Pensàvem que cada entitat té el seu estil i formes, però el treball i objectiu és molt semblant i era una llàstima que socis de les altres entitats no arribin a possibles espectacles que també són del seu estil i els poden agradar».
D’aquesta manera creant un carnet comú que permetés als socis de les tres entitats gaudir dels espectacles i de l’oferta cultural, independentment d’on es produís, es multiplicaven per tres les opcions i avantatges de ser soci del Centre, l’Ateneu o la Societat Cultural. El següent pas va ser incloure també un quart actor: l’Ajuntament. En aquest cas el consistori municipal adquiria el compromís de programar espectacles a les entitats i per assistir-hi els beneficiaris del carnet tenen descomptes i preus especials.
D’altra banda, per a les entitats també representa un benefici, ja que tal i com deia en Vicenç Simon, l’objectiu principal era donar als socis un valor afegit, però a la vegada aconseguir que les entitats tinguessin més públic: «Si amb aquesta acció omplim més les sales, ja hem assolit part de l’objectiu». El carnet té un cost de 5€ anuals que serveix per donar-li un valor i per sensibilitzar els socis que el demanen podent-lo adquirir tots els socis de qualsevol de les tres entitats.
La valoració que se’n fa des de les entitats fins ara és bona, d’una banda han començat a treballar en aquest projecte les tres entitats; de l’altra s’hi ha sumat l’ajuntament que els recolza i ajuda programant espectacles. A més a més «persones que no trepitjaven les altres entitats s’han acostat i les senten més properes». Aquest és un exemple positiu dels avantatges que pot comportar treballar en xarxa entre entitats del mateix municipi, en aquest cas compartint l’oferta cultural, hi surten guanyant els socis i les entitats.
Afegeix un nou comentari