Àmbit de la notícia
Internacional

No facis com si res: Dóna la cara, per trencar el tabú de la salut mental

  • Dóna la cara per la salut mental Font: obertament.org
  • Global Alliance against Stigma Font: timefornow.org
  • Obertament

Segons L’Organització Mundial de la Salut OMS, 1 de cada 4 persones patirà un transtorn mental al llarg de la vida

Obertament acaba de llançar una nova campanya que funciona a través de tots els mitjans i estarà activa durant les properes dues setmanes perquè tothom qui hagi passat per un trastorn mental o en tingui algun conegut ho expressi amb naturalitat.

Aquest és un dels vídeos que difonen aquest any:

Segons l’OMS, només en un sol trastorn, la depressió incluint ansietat a Europa, afecta a 4 de cada 15 persones cada any. Tot i això, quasi la meitat de la població viu en paísos on, de mitjana, només hi ha un psiquiatra o menys per cada 200.000 persones.

Obertament és una organització que des de Catalunya lluita contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones que tenen algun problema de salut mental. L’organització preten fomentar l’activisme en primera persona, promoure projectes de lluita contra l’estigma i posar a l’agenda pública la realitat de conviure amb un trastorn mental.

Anualment llancen una campanya de difusió per aconseguir que la gent parli obertament dels problemes de salut mental. De fet, Obertament ha mesurat l’impacte de les seves campanyes i durant el 2013, els principals resultats van mostrar que el 20,4% de la població catalana recordava la campanya “El que ens allunya son els teus prejudicis” i les persones que recordaven alguna de les campanyes d’Obertament tenien millors actituds i intenció de conducta que les no les recordaven.

A nivell internacional, l’organització Obertament formar part de la constitució de la Global Alliance Against Stigma, una xarxa a nivell mundial que ajunta 12 països per a la lluita contra l’estigma i la discriminació pels problemes de salut mental. I, el 2013, van rebre el Premi a l’aprenentatge i inspiració transnacional en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social de l’EAPN (European Anti Poverty Network).

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari