Àmbit de la notícia
Social

La Fundació Rafael Campalans presenta l’Informe Social 2014

  • L'Informe Social 2014 analitza la realitat social d’una gran part de les famílies catalanes
  • La Fundació Rafael Campalans apunta que no es perceben massa signes de recuperació econòmica en l’àmbit social

L’Informe analitza de manera exhaustiva i amb dades del 2014 les desigualtats i l’exclusió social a Catalunya.

Davant la bona acollida de l’”Informe Social 2013. Atur pobresa i desigualtats a Catalunya”, i donat l’augment imparable de les desigualtats a la societat catalana, la Fundació Rafael Campalans ha preparat un segon informe social centrat, en aquesta ocasió, en l’estudi de l’exclusió social a Catalunya.  L’”Informe Social 2014. Desigualtats i exclusió social a Catalunya” analitza de manera exhaustiva la realitat social d’una gran part de les famílies catalanes.

Sota la direcció d’Eva Granados, i coordinat per Sílvia Dotras, Cristina González i Raúl Izquierdo, “Informe social 2014. Desigualtats i exclusió social a Catalunya” ofereix una visió integral de l'exclusió, un fenomen complex, difícil d'acotar, i que es manifesta en diversos àmbits de la vida de les persones

La Directora de la Fundació, Esther Niubó, apunta que “si bé és cert que des d’àmbits governamentals o empresarials arriben notícies relatives a una incipient recuperació econòmica, no es perceben els mateixos signes de recuperació en l’àmbit social, o una millora de les condicions de vida de la ciutadania”.

És per això que la Fundació ha volgut focalitzar en les circumstàncies de moltes famílies que continuen trobant-se en situació d’exclusió social. Per tal de fer-ho, el document analitza els factors de vulnerabilitat social que tenen un efecte directe sobre aquesta exclusió per aproximar-se a les seves múltiples vessants.

En el document hi han col·laborat diversos professionals de diferents àmbits. Amb aquest informe la Fundació Rafael Campalans vol contribuir al debat sobre com fer possible la recuperació i l'enfortiment d'un model de benestar de qualitat a Catalunya, així com reivindicar la justícia social i la igualtat d'oportunitats com a millors eines per aconseguir-ho.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari