Àmbit de la notícia
Econòmic

Informe sobre discapacitat i mercat treball d'UGT Catalunya

Entitat redactora
Associació per a Joves Teb
  • Imatge del cartell de la jornada que es va fer el 3 de desembre
  • Un dels gràfics que es pot veure a l'informe

Segons el document, la crisi ha multiplicat per 2,6 el nombre de persones amb discapacitat registrades a l'atur entre els anys 2008 i 2014.

L'informe "Les persones amb discapacitat i el mercat de treball a Catalunya" de la Secretaria d’Estat del Benestar i Treball d'UGT de Catalunya es va presentar en la jornada reivindicativa que el sindicat va fer el 3 de desembre a l'Auditori de l’ONCE del carrer de Sepúlveda de Barcelona. La trobada va tenir lloc amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

El document pretén analitzar la participació laboral de les persones amb diversitat funcional i posa de manifest que aquest col·lectiu continua tenint un greu problema per accedir al mercat de treball, ja no només pel que fa a l'accessibilitat a llocs de treball sinó també d’adaptació a aquests llocs.

El seu objectiu també és "ajudar en la reflexió sobre  quines polítiques d’inclusió laboral dirigides a aquest col·lectiu poden facilitar una efectiva participació i permanència al mercat de treball de les persones amb discapacitat".

Com es pot veure a l'informe, al 2014 hi havia a Catalunya 537.998 persones amb alguna discapacitat funcional reconeguda, 24.139 més que l'any anterior. Aquest percentatge representa el 7,15% del total de la població catalana. Mentre que l'augment de l'atur durant la crisi pel conjunt de la població s'ha incrementat en un 78%, pel col·lectiu de persones amb discapacitat ho ha fet en un 165%.

El 50% de les persones amb diversitat funcional està en edat activa, però només el 4% de la totalitat de la contractació realitzada a les persones amb diversitat funcional s’ha fet a través del mercat de treball ordinari no protegit. Això vol dir que gairebé tota s'ha fet sota mesures positives.

Segons expresa també el document, el 87,8% de la contractació en Centres Especials de Treball és temporal, i tant els contractes indefinits com els temporals en aquests centres tenen una subvenció del 100% de les quotes empresarials a la Seguretat Social i una subvenció del cost salarial fins el 50% del salari mínim interprofessional.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari