Trobada per la Justicia Ambiental i Social el 19 de març a Girona
Comparteix
El 19 de març entitats i organitzacions es reuneixen a Girona per debatre sobre els reptes socioambientals del país i establir una estratègia d’ accions conjuntes.
La justícia socioambiental
La justícia socioambiental és el moviment sociopolític que articula les temàtiques ambientals sense deslligar-les de la justícia social, posant l’èmfasi en els drets civils, la salut publica, i el diferent impacte dels problemes ambientals sobre cada col·lectiu social. Una reflexió que apel·la a la responsabilitat de les estratègies de país, tant pels seus efectes sobre el medi ambient com sobre l’impacte a les poblacions, locals i d’altres àrees del món.
El canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat, la crisi i la pobresa energètica, són grans reptes socioambientals, als que cal fer front amb accions transversals, que incideixin des de l’arrel dels problemes. Per aquest motiu l’Obrador del Tercer Sector Ambiental ha impulsat una trobada d'entitats i organitzacions, amb l’objectiu de construir una aliança que col·loqui la justícia ambiental i social entre els objectius de país. A Girona, el 19 de març, es reflexionarà sobre el model ambiental i social definint les accions que cal emprendre per transformar-lo.
Els eixos de treball
Durant el matí, es presentaran els grans eixos de treball a través de ponències en les temàtiques de la governança i sostenibilitat, la crisi climàtica, la conservació del territori, el decreixement, els drets humans i drets animals. Després d’una reflexió assembleària i col·lectiva, es crearan grups de treball per definir les propostes de cada eix.
Durant les conclusions es pretenen concretar les aliances. La jornada ha de concloure amb una acció reivindicativa, a les 17.15 de la tarda.
La mobilització del tercer sector ambiental
Entitats significatives com Depana, Greenpeace, Naturalistes de Girona i Ecologistes en acció han confirmat la seva assistència, juntament amb xarxes com la Xarxa per la Sobirania Energètica, el Moviment per la Justícia Climàtica o la Xarxa per la Nova cultura de l’Aigua.
Institucions com la Universitat de Girona, el Col·legi d’Ambientòlegs, i organitzacions ciutadanes i polítiques seran presents.
Una quarantena d’entitats socioambientals actives havien confirmat la seva presència el passat divendres. Les inscripcions continuen obertes a través d’aquest formulari.
Afegeix un nou comentari