Àmbit de la notícia
Comunitari

Compte enrere per a la V Fira d'Economia Solidària

Entitat redactora
Ravalnet
  • Cartell de la FESC2016
  • Ecosols a la FESC2015. Font: Flickr de la XES
  • Cartell de l'espai TecnoFESC

Comença el mes d'octubre i la Xarxa d'Economia Solidària ultima detalls per a una nova edició de la FESC. Ja han donat a conèixer el programa de la fira i acaben de publicar l'espot.

Territori, sobirania, mercat social i transformació. Són els eixos de la cinquena edició de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya. I al voltant d'aquests gira l'espot que anuncia l'esdeveniment i que es va donar a conèixer ahir, 4 d'octubre.

Del 21 al 23 d'octubre, el recinte de Fabra i Coats acollirà experiències i pràctiques de l'economia social i solidària del territori català. Aquestes es donaran a conèixer als estands de les entitats, cooperatives i iniciatives participants, però també a través de xerrades, tallers, accions i trobades. Ja és disponible el programa, que inclou una cinquantena d'activitats.

Aquesta cinquena edició de la fira, organitzada per la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES), representa un salt quantitatiu en la seva trajectòria. Enguany la superfície de la fira s'ampliarà en gairebé 1200 metres quadrats, incorporant nous espais del recinte Fabra i Coats.

L'any passat, la fira va tenir 19.000 visitants i 199 entitats expositores. Enguany, espera tenir el mateix èxit i, a més, incorpora algunes novetats. Una d'elles és l'espai TecnoFESC, que agruparà estands d'empreses i entitats que aborden la tecnologia i la informàtica des de criteris d'economia solidària i acollirà tallers relacionats amb la sobirania tecnològica i informàtica.

Enguany, la FESC coincideix amb el Banking on Values Day, una jornada mundial per sensibilitzar sobre els temes relacionats amb les finances ètiques. A l'espai exterior del recinte Fabra i Coats es desenvoluparà l'acció "Canvia't de Banc!", una proposta que vol fomentar la reflexió sobre el valor i ús que es dóna als diners en deixar-los en mans d'un banc.

En la llista d'empreses, cooperatives i entitats participants són representades les quatre províncies catalanes i també es comptarà amb la presència d'experiències de Madrid, Sevilla, Palma i Portugal. En aquesta edició, la fira comptarà amb diferents visites internacionals que compartiran les seves experiències i trajectòria: una delegació de l'Asia Solidarity Economy Council que oferirà una xerrada sota el títol "L'ESS a Àsia i el comerç just a la Xina"; cooperatives de dones del Magreb explicaran el seu model productiu; i delegacions de Dinamarca (Andel) i Uruguai (FUCVAM) parlaran del model de Cooperatives d'Habitatge en Cessio d'Ús.

Enxarxant monedes socials

El dissabte 22 d'octubre, de 16.00 a 20.00 hores, se celebrarà la 2a trobada de monedes socials enxarxades amb la XES. S'hi exposarà el treball ja fet per algunes entitats en aquesta matèria, i es treballarà un document bàsic que permeti establir criteris de participació i col·laboració que permetin fer viable la intercooperació entre els diferents models d'economies solidàries emergents i la xarxa d'empreses associades a la XES.

En les anteriors edicions de la FESC, els/les visitants podien fer compres als diferents expositors mitjançant ecosols, la moneda social de la XES. Enguany, però, hi ha una novetat: per primera vegada, els usuaris de diferents xarxes existents a diversos indrets de Catalunya podran comprar directament amb la seva moneda social.

Les altres monedes que s'hi podran fer servir són la turuta de Vilanova i la Geltrú (Associació Ecol3VNG), l'hora de l'Ecoxarxa del Bages i l'eco de la Xarxa Eco de Tarragona i la Cooperativa Integral Catalana. Totes les monedes tindran una equivalència d'1 a 1, excepte l'hora de l'Ecoxarxa que tindrà un valor de 10 a 1 (és a dir, 10 ecosols/turutas/ecos equivaldran a una hora).

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari