Àmbit de la notícia
Econòmic

L’Ajuntament de Barcelona destinarà més de 24 milions d’euros a promoure l’economia social i solidària

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Fundesplai
  • Fira de l'Economia Solidària de catalunya 2016. Font: FESC
  • Portada de l'estudi sobre economia social i solidària de l'Ajuntament de Barcelona. Font: Ajuntament de Barcelona

El Pla impulsat pel consistori preveu la creació d’un centre municipal de referència sobre innovació socioeconòmica i suport a projectes emblemàtics d’economia social als barris. 

Barcelona compta actualment amb més de 4.718 iniciatives que treballen en l’àmbit de l’economia social i solidària i que generen un 8% de l’ocupació  i un 6% del PIB de la ciutat.

Per donar resposta aquesta realitat i promoure-la, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa aquest mes de novembre el Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària 2016-2019.

El pla desenvolupa sis línies de treball: acompanyament i formació, finançament, comunicació, intercooperació, equipaments i recursos; i territorialització i acció comunitària. Per poder dur a terme les accions previstes, s’ha destinat un pressupost de 24,5 milions fins a finals del 2019.

Un dels projectes centrals del Pla és la creació, en el marc de Barcelona Activa,  d’un centre de referència dedicat a la innovació socioeconòmica. Aquest equipament, que començarà a funcionar el 2017 a 'El Far' de la Barceloneta, vol promoure projectes que se centrin en la gestió participativa i democràtica i el compromís  amb la comunitat.

Des de l’Ajuntament també es vol donar suport a iniciatives emblemàtiques sobre economia social que s’estan portant a terme a diversos espais de la ciutat i que  contribuiran a la cohesió dels barris. Coopolis, a Can Batlló, la dinamització de l’Eix Pere IV, el projecte de ruralització urbana Can Calopa o el nou hub de la bicicleta al Poblenou són només alguns dels exemples.

A través d’aquest pla també es vol facilitar l’accés al finançament de noves propostes d’economia social mitjançant convenis amb entitats de banca ètica com Fiare o Coop57

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari