Àmbit de la notícia
Econòmic

La Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat guanya el Premi Triodos Empreses

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a
Júlia Hinojo
  • Estrella Galán, secretària general de CEAR recollint el premi. Font: Triodos bank
  • El logotip de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat. Font: CEAR
  • La biblioteca Altaïr de Barcelona. Font: Barcelona.com

Entre les entitats finalistes figuren l'organització d'energia solar ECOoo, la llibreria de viatges Altaïr i la Fundació Deixalles, dedicada a la inserció sociolaboral.

El banc ètic europeu Triodos Bank ha concedit el Premi Triodos Empreses, dotat de 10.000 euros, a la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR), en el marc de la 3a Trobada d’Empreses amb Valors.

Hem vist molt dolor i aquest premi és per a tantes persones refugiades que han passat cada dia per nostres vides i que ens han donat tant”, ha declarat la secretària general de l’associació guanyadora, Estrella Galán.

El 32% de les persones que han participat a la votació oberta i en línia del guardó han apostat per CEAR. La segona iniciativa més votada ha estat ECOoo, organització especialitzada en energia solar participativa, eficiència i autoconsum amb seu a Madrid.

El tercer projecte amb més suport ha estat La Rueda Natural, microempresa dedicada a la importació i distribució de cosmètica natural i de comerç just, amb seu a Santa Fe, a Granada.

Pel que fa als finalistes amb seu als Països Catalans, una de les afortunades ha estat Altaïr, iniciativa de cultura viatgera, antropologia i natura.

Altaïr és una llibreria especialitzada en guies, mapes i documentació per a viatges, amb revista pròpia i amb seu a la Gran Via de les Corts Catalanes.

“Busquem incentivar una mirada diferent sobre el món i el viatge es converteix d’aquesta manera en l’ocasió de tocar el territori, documentar, escoltar, sentir, pensar i tornar a casa amb un punt de vista nou”, ha explicat Pep Bernadas, cofundador d’Altaïr.

També van rebre vots Hilaturas Ferre, empresa de la localitat de Banyeres de Mariola, d’Alacant, dedicada al reciclatge de fibres de cotó, i la Fundació Deixalles, dedicada a la inserció sociolaboral i reutilització de residus a les Illes Balears.

Alfredo Ferre, director general de l’empresa valenciana ha repassat la història gairebé centenària d’Hilaturas Ferre i ha destacat la importància de posar en valor la realitat mediambiental del producte.

Des de Fundació Deixalles, la directora Xesca Martí, ha afirmat que l’economia ha d’estar al servei de les persones. “La nostra relació amb les empreses és una col·laboració. Els demanen que proposin ofertes de treball dignes, se’ls ha de demanar que pensin en la seva activitat i en què generen”. 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari