Bosses biodegradables per fer la compra que es transformen en menjar
Comparteix
Elaborades amb recursos renovables i amb llavors a dins, és un mètode innovador que vol lluitar contra la contaminació a la ciutat de Frankfurt.
Quan anem al supermercat a comprar i pesem les fruites o les verdures, fem servir bosses de plàstic d’un sol ús gratuïtes i fàcilment accessibles. Un cop utilitzades, tenen un impacte molt negatiu sobre el medi ambient, ja que triguen 450 anys a desintegrar-se. Contra aquesta tendència s’ha volgut rebel·lar Edeka, una cadena de supermercats alemanys que juntament amb l’agència Cheil han creat FEEDitBAG. La idea va sorgir per lluitar contra els milers de bosses de plàstic que es fan servir per segon a tot el món. El tàndem entre les dues organitzacions ha acabat d’aquesta manera amb un nou producte: bosses de plàstic biodegradables amb llavors que es poden plantar sota terra i de les quals naixerà algun fruit.
Només a Alemanya es produeixen 26 bilions de bosses de plàstic per posar productes. FEEDitBAG el que fa és transformar aquest fet de naturalesa negativa en un recurs innovador i positiu. “És la primera bossa que dóna vida”, diuen des de la mateixa companyia. De fet, la bossa conté unes llavors que després poden fer créixer tomàquets, patates o qualsevol altre aliment que finalment acabarà al plat de la teva taula.
El procés és ben senzill. Un cop feta la compra amb aquestes bosses i després de cuinar i acumular rebuig orgànic, aquests residus es poden guardar dins la bossa. Posteriorment, aquesta bossa amb els residus es pot plantar sota terra, ja que les bosses estan fetes amb material 100% biodegradable, impreses amb colors basats en gran quantitat d’aigua i sense químics. Fins i tot, des dels dispositius mòbils es pot votar els dissenys més originals de les bosses biodegradables. “Plantaré la bossa al balcó de casa meva”, deia una de les clients d’Edeka en un vídeo de FEEDitBAG.
Segons afirmen, han reduït l’ús de 150.000 bosses de plàstic per mes a Frankfurt, ciutat que ha vist néixer aquesta iniciativa. Peter Splettstoesser, cap de botiga del supermercat, ha volgut remarcar que si “tothom fa servir aquesta bossa, crearem un millor futur per als nostres néts”. La bossa és biodegradable en 10 setmanes i la ciutadania alemanya pot decidir on plantar la seva bossa: el jardí de casa, un hort urbà o un espai cooperatiu per plantar aliments poden ser alguns exemples.
Afegeix un nou comentari