'Som persones, tenim drets. Ningú sense llar'
Comparteix
Diversos actes a la ciutat de Lleida volen denunciar la vulneració de drets sistemàtica que pateix aquest col·lectiu.
Arrels St. Ignasi i Càritas Lleida organitzen, per als propers dies, diversos actes en el marc de la campanya 'Som persones. Tenim drets. Ningú sense llar' promoguda per Cáritas Española, XAPSLL, FACIAM i BesteBi. La campanya porta 25 anys recordant la situació de les persones sense llar i denunciant la vulneració de drets sistemàtica que viuen, en el seu dia a dia, tantes persones immerses en aquesta problemàtica.
El 23 de novembre a les 12.00 h tindrà lloc una flashmob reivindicativa a la plaça Paeria de la capital del Segrià. El divendres 24, a partir de les 17.30 h, una xocolatada, un mural participatiu i una pregària de Taizé visualitzaran la situació que estan vivint moltes persones de la ciutat. Per acabar, el diumenge 26 a les 13.00 h a la parròquia de Sant Ignasi de Lleida, l'eucaristia en memòria de les persones sense llar posarà el punt i final als actes.
Des de Càritas es proposen diverses actuacions per a establir els drets d’aquestes persones. Es demana que les administracions públiques projectin reformes estructurals que comportin l’aplicació del dret humà a tenir un habitatge digne i adequat, que la ciutadania conegui les entitats socials del seu territori que promouen i valoren els drets de les persones que no tenen lloc on viure, i que els mitjans de comunicació informin des d’un llenguatge i des d’una perspectiva de drets que ajudi a eliminar les barreres.
Dades preocupants
Càritas afirma que algunes legislacions i ordenances municipals criminalitzen o sancionen la pobresa de moltes persones que no tenen lloc on viure són objecte de delictes d’odi. Per exemple, un 47,1% de les persones que no tenen lloc on viure tenen per explicar almenys un incident o delicte relacionat amb la seva situació d’exclusió durant la seva història d’estar sense llar. 11,7 milions de persones a Espanya estan afectades per diferents processos d’exclusió social, i 5 milions de persones estan ja afectades per situacions d’exclusió severa.
Afegeix un nou comentari