38 persones amb diversitat funcional enllestiran un pla d'accessibilitat per Barcelona
Comparteix
Aquestes persones hauran de radiografiar els edificis i serveis que es presten a la ciutadania per tal de revisar la seva accessibilitat física, comunicativa i dels productes que ofereixen.
L’Ajuntament de Barcelona ha contractat a 38 persones amb diversitat funcional per acabar d’enllestir el diagnòstic global sobre l’accessibilitat de la ciutat. Els nous contractes s’emmarquen en el Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona 2018-2026, un projecte que pretén analitzar els serveis que es presten a la ciutadania, siguin públics o privats, per tal de revisar la seva accessibilitat física, comunicativa i dels productes que ofereixen. El pla també preveu oferir solucions adequades per a cada cas i reservar un percentatge de les inversions municipals per fer-les possibles.
Amb aquestes incorporacions es pretén fer el diagnòstic de 40 centres de serveis socials i 122 serveis socials especialitzats com residències i serveis a la infància, 50 centres d’atenció primària, universitats, 40 mercats de la ciutat, 51 centres cívics, 85 zones esportives, 46 biblioteques, 156 cinemes, entre d'altres. L’objectiu d'aquesta radiografia de serveis i edificis és aconseguir que l’entorn de la ciutat sigui viscut per tothom en igualtat de condicions i que l’any 2026 Barcelona sigui totalment accessible, també per part de les gairebé 130.000 persones que hi viuen i tenen reconeguda algun tipus de discapacitat.
Les contractacions tindran una durada prevista d’entre sis i vuit mesos i s’han fet a través d’un pla d’ocupació liderat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). La selecció dels candidats s’ha fet amb la col·laboració de la Xarxa d’Inclusió laboral de Barcelona (XIB), entre les persones que estaven inscrites a l’atur i que complien una sèrie de requisits com és el coneixement de la matèria d’accessibilitat.
Reivindicació històrica
Aquestes contractacions responen a una reivindicació del col·lectiu i del Consell Rector de l’IMPD, que ja fa temps que es planteja a l’Institut Municipal de la Discapacitat de Barcelona. D'aquesta manera, les persones amb discapacitat representaran el 44% dels treballadors d’aquest organisme i així s'arribarà al mateix nivell d’inserció que algunes de les empreses que treballen amb aquest col·lectiu.
Senalitzacio fanals (part inferior color negre).
Esglaons metro i FFcc (pintura groga).
Huecos buits (sense arbres o...)en voreres