Àmbit de la notícia
Projectes

Responsabilitat i consciència en les causes dels processos migratoris

Entitat redactora
F Pere Tarrés
  • Desert del Sàhara amb petjades de persones
    Font: Wikimedia
  • Cartell 'Més enllà de la frontera sud'
    Els actes tindran lloc durant el mes de novembre de 16.30 a 20.30 hores a La Vaqueria de l’SCI. Font: Servei Civil Internacional de Catalunya

El cicle de l’SCI comptarà amb la participació de col·lectius i persones que donaran a conèixer més de prop algunes de les realitats que envolten les migracions.

El Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI) inicia un nou curs de conflictologia, sota el títol 'Més enllà de la frontera sud', posant el focus en les vulneracions de drets humans en trànsit i en acollida, però sobretot en l’origen i en algunes de les causes de les migracions de les persones que provenen de l’Àfrica Subsahariana, prenent responsabilitat i consciència del passat colonialista d’occident al continent africà i les conseqüències que això ha generat. Els actes tindran lloc durant el mes de novembre de 16.30 a 20.30 hores a La Vaqueria de l’SCI (C/ del Carme, 95 de Barcelona).

Per tractar aquesta temàtica, el cicle comptarà amb la participació de col·lectius i persones que, des d’una perspectiva històrica i de gènere, permetrà a les persones participants conèixer més de prop algunes de les realitats que envolten els processos migratoris. D’aquesta manera, es podrà assistir a actes en què es parlarà de temes com l’espoli dels recursos, la violència econòmica i els conflictes armats a l’Àfrica Subsahariana. El preu per a persones sòcies és de 10 euros, mentre per qui no ho sigui, de 35 euros. Per formar part del cicle, cal inscriure’s a través d’aquest formulari.

Programa complet

- Dimarts 20

- Dimecres 21

  • ‘Vulneracions de drets humans a la frontera sud’. Laura Curell, coordinadora de migracions d’Irídia.
  • ‘Dona, negreafricana i migrada: reptes i oportunitats’. Angela Nzambi, responsable de voluntariat i incidència de CEAR País Valencià.

- Dimarts 27

  • ‘Colonialisme i neocolonialisme a l’Àfrica Negra’. Elena Garcia, antropòloga i activista antiracista
  • Recursos naturals, la maledicció dels països africans: el cas del Senegal’. Membres del Sindicat popular de venedors ambulants.

- Dimecres 28

  • ‘Golf de Guinea: depredació, opulència i inseguretat’. Edmundo Sepa, professor i sociòleg
  • ‘El cas de Guinea Conakry’. Misbao Diallo, guineà resident a Barcelona.
  • Mali, país de migracions. Acostant-nos a una realitat complexa. David Nievas, investigador al taller d’Estudis Internacionals Mediterranis.

- Dijous 29

  • ‘Estratègies col·lectives contra els discursos racistes’. Debat col·lectiu
  • Taula rodona:De què parlem quan parlem d’acollida?’

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari