Àmbit de la notícia
Internacional

Jane Goodall denuncia el negoci de milions d'euros que mou el tràfic d'animals salvatges

Entitat redactora
iWith.org
Autor/a
Laura Morral
  • Goodall denuncia el negoci que hi ha amb el tràfic il·legal d’animals salvatges
    Font: Tiempo de viajar
  • Goodal va venir a Barcelona a presentar la campanya 'Forever wild'.
    Goodal va venir a Barcelona a presentar la campanya 'Forever wild'. Font: Institut Jane Goodall

La reconeguda científica i activista va presentar a Barcelona la conferència titulada ‘Jane Goodall, 58 anys d'investigació i conservació dels ximpanzés a l’Àfrica’

En el marc d’aquesta ponència, la protagonista va presentar la campanya 'Forever Wild'  #4EverWild contra el tràfic il·legal d'animals salvatges. L’objectiu és denunciar i conscienciar que aquestes pràctiques són un negoci que cada any mouen al món entre 8.000 i 20.000 milions d'euros, un volum equiparable al tràfic de drogues i armes.

“Jane Goodall vol sensibilitzar la població, en especial els joves, sobre el fet que encara és possible aturar aquesta extinció massiva”, remarca Carme Esquerdo, coordinadora de programes de l’Institut Jane Goodall de Barcelona. Afegeix: "Aquesta científica va denunciar que els animals no són mercaderies i va posar exemples de les capacitats de diferents espècies tals com la del ximpanzé Wonda. 

 

 

La campanya s’està presentant conjuntament a les 30 oficines que l’Institut té arreu del món. En el marc de la seva visita a Barcelona, Goodall va compartir la història de la seva vida, la seva experiència professional i vital, la seva missió i la tasca de l’Institut que du el seu nom.

L’any 1986, la reconeguda científica va deixar Gombe (Tanzània) on estava fent la recerca amb els ximpanzés per anar a unes conferències a EUA. Allà va arribar com a científica i va sortir com a activista pel fet de descobrir com s’estava destruint el planeta.

Llavors va decidir que no només havia de protegir els primats i el seu entorn, sinó que també, havia d’ajudar tots els animals, el medi ambient i les persones per poder viure d’una manera més sostenible.

També va parlar dels seus orígens, dels seus somnis des de petita i de com agraïa el suport de la seva mare, que sempre la va encoratjar, per aconseguir-los. Va explicar com va decidir anar a l'Àfrica i com va conèixer al Professor Louis Leakey i va començar a estudiar els ximpanzés.  Avui en dia, el seu protocol és un dels estudis més llargs i detallats sobre una espècie animal en llibertat.

Sovint, sentim parlar de l’ 'efecte Jane'. "Ella, a banda de ser una apassionada activista ambiental incansable, és una mestra que inspira, sobretot des de la proximitat, en aquest cas als socis, donants i voluntaris de l’IJGE a fer diferents coses, per petites que semblin, per marcar una diferència i per aconseguir que aquest món sigui un lloc millor", remarca Esquerdo.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari