Àmbit de la notícia
Social

El segon Congrés ‘Inclusió.cat’ se centrarà en l’autonomia personal i l’atenció des de la proximitat

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Rubén Escobar
  • La segona edició del Congrés de l'Acció Social a Catalunya tindrà lloc els dies 3 i 4 de juliol.
  • El 2on Congrés 'Inclusió.cat' es realitzarà a la Universitat de Vic.
    El 2on Congrés 'Inclusió.cat' es realitzarà a la Universitat de Vic.

L’espai de trobada de l’Acció Social a Catalunya tindrà lloc el 3 i 4 de juliol a la Universitat de Vic.

El segon Congrés de l’Acció Social a Catalunya, ‘Inclusió.cat’, se centrarà en l’autonomia personal i l’atenció des de la proximitat, amb data de celebració els dies 3 i 4 de juliol a la Universitat de Vic. Organitzat per la Càtedra de Serveis Socials de la UVic-UCC i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, l’esdeveniment parteix de l’actual envelliment de la població a Catalunya i, per tant, la necessitat de prioritzar des dels serveis socials les intervencions a la llar i l’enfortiment de l’entorn comunitari de la persona.

"Un dels reptes del Congrés és fer efectiu allò que ja portem temps teoritzant, és a dir, resoldre millor les necessitats i fer que les persones estiguin millor acompanyades", ha afirmat la Presidenta del Comitè Científic del Congrés, Marina Geli. Durant dos dies, ‘Inclusió.cat’ serà un punt de trobada dels agents que formen el Sistema Català de Serveis Socials, amb quatre sessions plenàries per a la generació i divulgació de coneixement. A més, es donarà visibilitat amb taules rodones a les millors pràctiques actuals a Catalunya i a altres països i s’aprofundirà en els models europeus de promoció de l’autonomia i els models organitzatius centrats en les persones cap a on s’ha d’avançar.

Sobre els models europeus, Geli ha afirmat que és important revisar a fons els models organitzatius de les nostres institucions i fixar-nos en exemples com Dinamarca o els Països Baixos. "El pes de municipalisme és molt important en aquests països i la major part dels serveis socials depenen dels Ajuntaments", ha matissat. 

L’edifici Torre dels Frares de la UVic-UCC acollirà tot el congrés excepte el sopar de fi de jornada del primer dia, que es farà a la Casa de Convalescència el 3 de juliol. Entre els i les ponents destaca Adelina Comas-Herrera, investigadora a Personal Social Services Research Unit de la London School of Economics, que farà la sessió plenària inaugural. Pel que fa a sessions plenàries, aquesta serà la distribució:

 

Sessió plenària 1 – Prevenció i atenció integrada en l’entorn domiciliari i comunitari

  • Marta Ballester – professora associada de Treball Social a la Universitat de Barcelona

  • Mariona Rustullet – Directora tècnica de SUMAR, serveis públics d’acció social de Catalunya

  • Mayte Sancho – directora de planificació a Instituto Matia

Sessió plenària 2 – Conferència

Sessió plenària 3 – Models europeus de promoció d’autonomia

  • Marcel van Druener – Program Manager at Divosa

  • Gráinne C. Stevenson – consultora especialitzada a la Junta Nacional de Serveis Socials de Dinamarca

Sessió plenària 4 – Cap a nous models organitzatius centrats en les persones

 

A Inclusió.cat hi participaran professionals del Sistema Català de Serveis Socials, d’entitats del Tercer Sector, responsabilitats polítiques, personal investigador, acadèmic i expert en aquest àmbit, així com a estudiants de grau, postgrau i doctorands de les disciplines vinculades als serveis socials. "La proximitat és la millor solució per l'apoderament de la persona i per això s'ha decidit aquest enfocament del Congrés en un moment de reafirmació de la xarxa comunitària", ha assegurat Geli.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari