Turisme sostenible, de la mà de l'economia social i solidària
Comparteix
Des de Pam a Pam, el mapa de l'economia solidària, animen la ciutadania a triar en les seves vacances opcions que cuidin el territori i funcionin amb criteris ecològics, feministes i de democràcia interna.
Aquest estiu moltes persones han optat pel turisme de proximitat. Hi ha qui ha hagut de cancel·lar unes vacances a l'estranger i ha buscat una alternativa més propera. Des de Pam a Pam les animen a fer un pas més i apostar pels allotjaments, restaurants i activitats turístiques de l'economia solidària.
Ho fan amb la campanya #femESStiu, amb la qual comparteixen a les xarxes socials diverses iniciatives que recull aquest mapa col·laboratiu, que mostra projectes de l'ESS d'arreu de Catalunya i de 15 sectors econòmics diferents.
Aquest estiu #femESStiu amb les iniciatives del mapa #pamApam.
— Pam a Pam (@pamapamcat) July 14, 2020
Allotjaments, bars, restaurants, activitats ecoturístiques i altres opcions per gaudir de la temporada i enfortir el teixit de l’#ESS
https://t.co/7bvXi6YVJi
Obrim FIL amb allotjaments de #TurismeSostenible! pic.twitter.com/fQd9ZJ6vLY
Des de l'economia social i solidària fa anys que expliquen que una economia que posa a les persones al centre no només és possible, sinó que ja existeix. També en el sector del turisme. Amb la campanya #femESStiu estan donant a conèixer allotjaments de turisme sostenible, bars i restaurants, projectes agroalimentaris, iniciatives de conservació del patrimoni natural i altres que organitzen diferents tipus d’activitats turístiques.
"Són projectes que cooperen i cuiden el territori, implicats en la vida local dels barris i pobles; iniciatives que funcionen amb criteris ecològics, feministes i de democràcia interna i que procuren un treball digne". Des de Pam a Pam consideren que és vital donar suport a aquestes iniciatives, perquè puguin començar a recuperar-se després d’estar mesos tancades i enfortir el teixit de l'ESS.
Allotjaments i restauració
Cal Calsot de Montellà i Martinet, Can Serrà 1786 de Llagostera, Ca l’Espavil de Cardedeu o Can Pere de Sant Pere de Ribes són cases rurals de turisme sostenible que pots triar aquest estiu. Una altra opció són els apartaments Deltaic, al Delta de l'Ebre, el 'bed&breakfast' Can Cocollona a girona o l'alberg Els Caus de Mura, al Parc Natural de Sant Llorenç Savall.
L'oferta de bars i restaurants de l'ESS és força àmplia i variada. En són un exemple el restaurant comunitari La Trobada de Terrassa, la Taverna de Cal Temerari de Sant Cugat del Vallès, el restaurant ecològic i vegà Bionèctar de Girona o el Restaurant Quinoa de Falset.
Activitats turístiques
Amb #femESStiu, Pam a Pam suggereix diverses activitats que es poden realitzar durant les vacances, com ara, visitar la finca ecològica Riet Vell del Delta de l'Ebre, on fan activitats ornitològiques amb SEO Birdlife. Una altra proposta és fer activitats turístiques per descobrir la Conca de Barberà i la Baixa Segarra de la mà de la cooperativa Can Llauner.
A més, recomana conèixer de prop projectes agroalimentaris amb una visió transformadora, com poden ser la Formatgeria Montmelús a la Cerdanya, la masia Sències Can Girona a Sitges o la Sidreria Mooma a Palau-sator.
Afegeix un nou comentari