Àmbit de la notícia
Informàtic

Finalitza el concurs mundial Wiki Loves Earth 2020

Entitat redactora
Colectic
Autor/a
Xavi Aranda
  • Fotografia que mostra l'aigua blava d'una cova. Imatge de Theglennpalacio. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0
    Les fotografies presentades mostren curiositats de la natura. Imatge de Theglennpalacio. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0 Font: Theglennpalacio. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0
  • Fotografia d'un glaciar i persones amb kayak. Imatge de Pablo A. Cumillaf. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0
    En algunes fotografies finalistes també s'hi pot veure la petjada de l'èsser humà. Imatge de Pablo A. Cumillaf. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0 Font: Pablo A. Cumillaf. Llicència d'ús CC BY-SA 4.0

El concurs mundial Wiki Loves Earth 2020 ja té guanyadors i guanyadores. El concurs ha estat marcat per la pandèmia de la Covid19.

La Fundació Wikimedia, entitat internacional que controla les diferents viquipèdies a nivell mundial, organitza, any rere any, el concurs ‘Wiki Loves Earth’. Aquest concurs es basa en un concurs fotogràfic sobre diferents aspectes de la naturalesa. Totes les fotografies presentades s’han allotjat en el repositori Commons i en llicència oberta per a ser reutilitzables. Aquestes fotografies podran ser utilitzades en articles de les diferents Viquipèdies o per altres propòsits.

En l’edició del 2020, s’han presentat 106240 fotografies. L’edició d’enguany ha estat marcada, lògicament per la pandèmia. La Fundació Wikimedia va encoratjar als participants a què no sortissin de casa i que presentessin fotografies dels seus arxius fotogràfics. D’aquesta manera es protegia la salut dels participants.

El concurs va ser convocat al mes de maig i hi han participat diferents persones de 34 nacionalitats. En total ha sigut el tercer Wiki Loves Earth més concorregut. El jurat, format per persones de diferents països i nacionalitats, va declarar 340 guanyadors locals, deu per país. Del total de fotografies s’han seleccionat 15 finalistes. El podi ha quedat de la següent manera:

Primera posició. Fotografia presa per l’usuari Touhid Biplob. La fotografia mostra dos ocells lluitant, mentre un altre s’ho mira.

Chestnut-tailed starling - কাঠ শালিক

Segona posició. Fotografia presa per Luca Casale. La fotografia mostra un ocell caçant un peix al riu Po d’Itàlia.

Alcedo atthis - Riserve naturali e aree contigue della fascia fluviale del Po

Tercera posició. Fotografia presa per Senthiaathavan, mostra una cria de mico. 

Baby tufted gray langur (Semnopithecus priam)

La resta de fotografies participants es pot veure en aquesta notícia. El jurat internacional que ha deliberat la classificació final ha publicat el seu informe final, per un exercici de transparència. Aquest informe es pot consultar en aquest enllaç de Wikimedia Commons.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari