Igualtat i Feminismes durà a terme polítiques per acabar amb els feminicidis i les violències patriarcals
Comparteix
Després d'un nou feminicidi a Sabadell, la consellera d’Igualat i Feminismes, Tània Verge Mestre, afirma que cal portar a terme accions radicals per desmuntar aquestes violències estructurals.
Les violències masclistes exercides contra les dones pel fet de ser dones suposen la violació dels seus drets humans. Amb el feminicidi de Sabadell ja són 7 les dones assassinades per violència masclista a Catalunya.
La consellera d’Igualat i Feminismes, Tània Verge Mestre i el Govern han mostrat el seu rebuig a aquest assassinat masclista i ha assegurat que “des d’Igualtat i Feminismes durem a terme polítiques per acabar amb els feminicidis i amb totes les violències heteropatriarcals. Calen accions radicals per desmuntar aquestes violències estructurals”.
La Conselleria d’Igualtat i Feminismes compta amb tot un seguit de polítiques per a l’erradicació de les violències masclistes que es troben dins el marc de la normativa internacional i que posen a dones, adolescents i infants en situació de violència masclista en el centre.
Així mateix, la Secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, ha afirmat que “tenim el compromís ferm que aquest Govern i aquesta Conselleria faran front amb diligència a la violència masclista. Els feminicidis són la màxima expressió de la barbàrie masclista i, com a societat, els hem de fer front.” A més, ha recordat la importància de comptar amb els recursos necessaris per erradicar les violències contra les dones, però també ha insistit que lluitar contra la violència masclista és un compromís col·lectiu, afirmant que “nosaltres assumim la responsabilitat de posar els recursos i les professionals perquè les dones puguin viure sense violència masclista, però necessitem un canvi de la societat.
D'altra banda, la Laia Rosich Solé, Directora General per a l’erradicació de les Violències Masclistes, confirma que des de la Conselleria “posarem a disposició tots els serveis necessaris per a familiars, persones properes i comunitat.” A més, anuncia que “activarem el grup d’anàlisi dels feminicidis a Catalunya”, un grup de treball que analitza les causes estructurals de la violència masclista.
El Departament compta amb un servei d'atenció telefònica gratuït, confidencial i permanent, el 900 900 120, per a dones que necessitin ajuda en cas de viure una situació de violència masclista. A més, també ofereix servei a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat o a través del web de violències masclistes.
Afegeix un nou comentari