Àmbit de la notícia
Econòmic

CoopCamp facilita l’impuls de 63 noves cooperatives des de l’inici del seu servei al Camp de Tarragona

Entitat redactora
El Far Cooperatiu
  • Membres de la secretaria tècnica de CoopCamp
    Membres de la secretaria tècnica de CoopCamp. Font: El Far Cooperatiu Font: Ateneu cooperatiu del Camp de Tarragona - CoopCamp
  • Membres de la secretaria tècnica de CoopCamp
    CoopCamp presenta les dades de balanç dels seus 7 anys de trajectòria. Font: El Far Cooperatiu Font: Ateneu cooperatiu del Camp de Tarragona - CoopCamp

Aquesta primavera presenta una nova edició de l’itinerari formatiu Tarragona Economia Social i Solidària, juntament amb Tarragona Impulsa.

A finals del 2016, la Generalitat de Catalunya va impulsar els ateneus cooperatius com uns serveis de referència per al foment de l’economia social i cooperativa arreu del territori català. Des d’aleshores, al Camp de Tarragona, CoopCamp ha assessorat 913 projectes econòmics que han generat 322 llocs de treball directes i 63 noves cooperatives i entitats.

Després de 7 anys, l’Ateneu ha facilitat la creació i consolidació d’una xarxa extensa de cooperatives i entitats d’economia social al Camp de Tarragona.

En el cas del 2023, s’han creat 8 cooperatives noves i una entitat que han rebut l’acompanyament de CoopCamp. Són:

A més, els projectes Roser de Foc i Cuentropía han estat reconeguts als Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona.

Durant aquest any, CoopCamp ha assessorat 130 projectes econòmics que han generat 42 llocs de treball directes.

Més de 40 organitzacions despleguen el pla de treball de l’Ateneu

L’Ateneu CoopCamp treballa per promoure l’Economia Social i Cooperativa i la generació d’ocupació de qualitat al Camp de Tarragona.

D’entre les diferents accions impulsades durant el 2023, destaca l’organització de la primera edició de la POV Fest, una trobada per donar a conèixer els programes i iniciatives que acompanyen a joves en situació de vulnerabilitat impulsada per diferents cooperatives de l’Ateneu. També hi ha l’acord d’intercooperació que han signat les cooperatives agrícoles de Falset Marçà, Cabacés i la Vinícola del Priorat per afrontar juntes reptes actuals com el relleu agrari, la viabilitat de les finques, el canvi climàtic i les dificultats de fixar població a la comarca. O la proposta de turisme sostenible que han impulsat 5 cooperatives per crear una proposta de visites guiades per conèixer el moviment cooperatiu al Camp de Tarragona. Al març també es va inaugurar la seu social de l’ecosistema cooperatiu de Tarragona, La Teulada.

Entre administracions públiques, cooperatives i organitzacions de l’economia social i solidària, CoopCamp està format per més de 40 organitzacions que despleguen el pla de treball de l’Ateneu.

Es convoca una nova edició del Tarragona Economia Social i Solidària (TESS)

Al llarg d’aquests 7 anys l’Ateneu ha ofert un ampli catàleg d'activitats i formacions gratuïtes amb la participació́ total de 16.525 persones (2.481 participants al 2023). És a través dels acompanyaments personalitzats i de la proposta formativa, que CoopCamp dona les eines necessàries a idees de negoci perquè puguin construir alternatives d’autoorganització laboral on sòcies i treballadores s’organitzin de forma horitzontal i igualitària, i puguin garantir la creació de llocs de feina més dignes.

El cooperativisme actua de forma solidària entre les seves persones sòcies i segons els seus interessos. És per això que, en èpoques de crisi o col·lapse, supera millor les dificultats i és més capaç de conservar els llocs de treball.

En aquesta línia, ara presenta una nova edició de l’itinerari formatiu 'Tarragona Economia Social i Solidària. TESS', juntament amb Tarragona Impulsa. Es tracta d’una proposta de 13 sessions formatives presencials enfocades a la concreció d'idees de negoci de persones emprenedores i col·lectius que vulguin iniciar un projecte amb impacte social, ambiental o cultural positiu, empreses socials de recent creació (amb menys de 18 mesos d’antiguitat), o bé entitats socials que vulguin iniciar una primera línia de negoci. El curs comptarà amb professorat especialitzat i amb un acompanyament integral per part dels equips tècnics de Tarragona Impulsa i CoopCamp.

La participació en aquesta nova edició del TESS és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament durant el període del 18 de març al 19 d’abril al web de Tarragona Impulsa. Posteriorment, es realitzaran entrevistes de selecció i l’itinerari formatiu arrencarà el 13 de maig amb una sessió informativa i continuarà tots els dilluns i dijous dels mesos de maig i juny fins el 3 de juliol, en horari de 9.30 a 12 h.

El Programa d’Ateneus Cooperatius

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona - CoopCamp és un dels 14 ateneus que hi ha arreu de Catalunya. Fomenta la creació de noves iniciatives socioeconòmiques transformadores, lligades al territori, i la generació d’ocupació de qualitat.

Els Ateneus Cooperatius de Catalunya son espais de trobada i serveis de referència al territori per fomentar l’economia social, solidària i cooperativa, en el marc del Programa d’Economia Social promogut pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari