“Això sí que no. Si ens retalleu ens abandoneu!”

  • Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.

    Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.

"Això sí que no", aquest va ser el lema que el passat 20 de maig van cridar les prop de 15.000 persones (segons la organització), que es van aplegar sota l'Arc de Triomf de Barcelona per protestar contra la retallades en Polítiques Actives d’Ocupació a Catalunya.

Les entitats que representen la discapacitat intel·lectual i la salut mental a Catalunya [Cocarmi (COCEMFE, Confederació Ecom Catalunya, Dincat, Fesoca, Acapps, Fecafamm, Fepccat, Down Catalunya i Once Catalunya), Actas i Ammfeina] van convocar ahir una mobilització ciutadana per canviar els pressupostos de l'Estat. La trobada reivindicativa, que es va desenvolupar enmig d'un ambient festiu, va comptar amb el suport de representants polítics, com el Conseller de Benestar Social i Familia Josep Lluís Cleries, i de la societat civil i va aplegar milers de persones sota el lema "Això sí que no".

Segons el projecte de pressupostos del govern espanyol la partida destinada a Polítiques Actives d’Ocupació a Catalunya es redueix un 56% 

Segons el projecte de pressupostos del govern espanyol presentat fa poques setmanes pel Ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro, la partida destinada a Polítiques Actives d’Ocupació a Catalunya es redueix un 56% respecte l’any passat. Aquesta retallada afecta greument als Centres Especials de Treball (CET) que hi ha arreu del país, a les entitats d’inserció laboral i a les entitats de Treball amb Suport que, sense l’ajuda de l’administració, no podran fer front al pagament de les nòmines. La Llei (LISMI) obliga l’Estat a finançar, com a mínim, el 50% del sou mínim interprofessional de les persones amb discapacitat i trastorn mental que treballen als Centres Especials de Treball. Els pressupostos del Govern Espanyol, però, no arriben a aquest 50%.

>

Galeria d'imatges de l'acte (NacióDigital.cat)

Afegeix un comentari nou