Claus per a la gestió i mobilització de la base social
Comparteix
El passat 12 de desembre, Suport Associatiu va celebrar la seva jornada anual on es va parlar sobre la capacitat de mobilització de la base social de les entitats i sobre l'eficiència en la seva gestió.
El passat 12 de desembre, Suport Associatiu va celebrar la seva jornada anual, amb uns 100 representants d'entitats catalanes. La jornada va tenir lloc a l’edifici del Club d'Esplai Bellvitge, primera seu de l'entitat quan es va constituir, l’any 1988, ara fa 25 anys.
A més de celebrar el vint-i-cinquè aniversari, es van presentar els plans de millora de la gestió que, enguany, Suport Associatiu ha ajudat a implementar a 25 entitats.
Seguidament, en la taula de bones pràctiques, es van poder sentir les experiències relacionades amb la gestió i mobilització de la base social de de l’Assemblea Nacional Catalana, el Club Muntanyenc Sant Cugat, la Fundació d’atenció a les persones dependents i la Fundació Catalana de l’Esplai.
Es va aprofitar també l'acte per inaugurar una exposició sobre la història de Suport Associatiu.
25 plans de millora de la gestió per a 25 entitats
En el marc del projecte Plans de millora per a la gestió eficient Suport Associatiu ha ajudat 25 entitats a establir plans de millora de la seva gestió. L'objectiu global era el de proporcionar-los estratègies i eines per afrontar en millors condicions la conjuntura socioeconòmica actual.
Claus per a la gestió i mobilització de la base social
Les entitats esportives en el punt de mira: reptes a l'hora de regularitzar el personal d'un club esportiu. Club Muntanyenc Sant Cugat
En la seva intervenció, el Club Muntanyenc Sant Cugat va explicar que la despesa derivada de la contractació dels treballadors s'ha d'entendre com una inversió social i com un benefici per a la mateixa entitat, que obté major compromís per part del seu personal.
Participació interna en els projectes de les entitats. Fundació d'atenció a les persones dependents
Josep Serrano, gerent de la Fundació d’atenció a les persones dependents, va parlar sobre la importància que les persones implicades (treballadors, usuaris, etc.) tinguin una visió global de l'entitat i sobre els beneficis de treballar la millora de les relacions internes.
Més que treballadors: impulsant una gimcana solidària pel dret al lleure dels infants. Fundació Catalana de l'Esplai
Víctor Hugo Martínez, de la Fundació Catalana de l'Esplai, va destacar que l'objectiu principal de la Gimcana solidària va ser que cap infant ni jove es quedés sense colònies per raons econòmiques. No obstant això, la campanya va tenir beneficis tant per als infants i les famílies com per a la mateixa entitat, que va aconseguir de retruc millorar la cohesió interna, el compromís i implicació de la base social, etc.
Mobilitzant un país: 30.000 voluntaris per la Via Catalana. Assemblea Nacional Catalana
El dia de la jornada va coincidir amb l'anunci, per part del Govern, de la celebració de la consulta sobre el futur de Catalunya. En aquest context, el representant de l'ANC va destacar que gran part de l'èxit de la Via catalana respon a la formació i disciplina de les persones voluntàries, a la capacitat de delegar i al sistema informàtic que va permetre una bona comunicació i previsió de possibles incidències.
Resum de la jornada
Accediu al resum de la jornada.
Afegeix un nou comentari