Àmbit de la notícia
General

Ramon Noró, portaveu d'Arrels Fundació: "Ara hi ha una major consciència de la pobresa"

  • Fotografia de Ramon Noró, portaveu d'Arrels Fundació
  • Logotip d'Arrels Fundació

Ramon Noró és portaveu d’Arrels Fundació, una entitat dedicada a l’atenció de persones sense llar en tota la seva complexitat i a la sensibilització de la ciutadania respecte la pobresa del nostre entorn. En aquesta entrevista, ens explica quins són els reptes a l’hora de lluitar contra la pobresa, els perfils de persones que atén l’entitat i les maneres de col·laborar per contribuir a millorar la situació de les persones sense sostre.

Quin creus que és el principal repte a l’hora de lluitar contra la pobresa?

Atendre les necessitats immediates i properes, coordinar esforços, incidir, denunciar i eliminar les causes que generen desigualtats i exclusió socials

És important la col·laboració entre l’administració pública i el tercer sector a l’hora de fer front a la pobresa?

Les organitzacions socials i les administracions poden col·laborar, i de fet col·laboren, de diferents maneres. Per una banda, com a organismes sensibles als canvis detectant les noves necessitats i generant pràctiques pel seu abordatge. Si aquestes problemàtiques persisteixen les administracions públiques han d’assumir aquestes noves necessitats incorporant-les a les polítiques socials, mitjançant la creació de nous serveis i recursos, on les organitzacions socials podran col·laborar com a prestadores de serveis. Per altra banda, les entitats col·laboren amb les administracions com a prestadores de serveis, sense deixar de ser fidels a les seves missions i objectius fundacionals. En un marc de gestió no lucratiu, però amb unes condicions de treball acceptables pels seus empleats. Aquesta relació ha de ser de diàleg i sense imposicions, en un entorn de llibertat d’expressió no condicionat pel tipus de vincle o contracte de serveis establert entre cada entitat i l’administració.

Quins perfils de persones atén la vostra entitat? Hi ha hagut algun canvi en els darrers anys?

Atenem a persones en situació consolidada d'exclusió social. En els últims anys, Arrels ha continuat atenent el mateix perfil de persones: homes i dones en situació cronificada d'exclusió social.  És cert que des de fa un temps hi ha més dones i persones més joves al carrer. Potser veurem un canvi de perfil important d'aquí a uns anys, quan atenguem persones víctimes de l’actual crisi.

Hi ha prou consciència ciutadana envers el problema de la pobresa?

La crisi ha aproximat el risc d’empobriment a més persones. Pot ser ara que hi ha menys recursos per ser solidaris, principalment econòmics, hi ha una major consciència de situacions de pobresa.

De quina manera pot col·laborar qualsevol persona amb la vostra entitat?

Es pot col·laborar amb Arrels Fundació fent tasques de voluntariat, col·laborant econòmicament –tant a nivell particular com les empreses– i sensibilitzant a la ciutadania sobre la problemàtica de les persones sense llar.

Per a més informació:

www.arrelsfundacio.org

info@arrelsfundacio.org

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari