7 consells per captar fons privats

Autor/a: 
Roger Buch

7 consells per captar fons privats

Autor/a: 
Roger Buch

Resum: 

Us presentem a continuació 7 recomanacions bàsiques que us poden ajudar en la captació de fons privats per a la vostra entitat.

La teva entitat defensa una causa atractiva i moltes persones podrien estar disposades a col·laborar-hi econòmicament. La captació de fons privats, que també es coneix com a "fundraising", té moltes possibilitats. Es poden buscar socis que donin suport permanent a l’entitat o també donants que de manera puntual facin col·laboracions econòmiques. Us presentem a continuació 7 recomanacions bàsiques que us poden ajudar en la captació de fons privats.

1. Abans de res, enamora!

Cal ampliar la base social. Abans de buscar diners cal convèncer que la causa que defensa la nostra entitat és justa i que val la pena participar-hi. Primer cal emocionar, enamorar, convèncer. Cal que les persones s'emocionin amb la nostra causa. Aquest vídeo de la Fundació Josep Carreras és un bon exemple de com es pot, en pocs minuts, sensibilitzar per una idea noble.


2. No tinguis por de demanar diners

Una vegada enamorats caldrà demanar diners ja que, perquè algú faci un donatiu per a la teva entitat o projecte, cal, òbviament, demanar-los-hi abans. No ha de fer por anar a buscar la gent, no vindran sols. En aquest sentit és important que disposem d’una bona estratègia comunicativa. A vegades hi ha entitats que diuen que prefereixen "fer" a "comunicar", però sense comunicar amb les dosis de marketing que calguin, no podríem fer grans coses. En aquest vídeo, Dan Pallota ens explica la importància d'invertir recursos en la captació de fons.


3. Fes-ho fàcil

Assegura que les donacions es poden fer de manera fàcil i ràpida. Assegura’t que, per exemple, fer un donatiu a través del web no és una cursa d'obstacles. No hi ha res pitjor que, una vegada convençut un donant, aquests es faci enrere per un tema de mala gestió.

4. Dóna les gràcies i sigues transparent

Informa del que es fa amb els diners, sigues transparent i explica on van a parar les diferents partides. En una entitat cal vetllar pel voluntaris, pels socis i els treballadors, però també pels donants. Si els agraeixes i els hi expliques què s'ha pogut fer amb la seva aportació, tens moltes possibilitats que aquesta es torni a produir en un futur. No tinguis por d'explicar que una part dels diners van a estructura, si ho expliques bé, segur que t'entendran.


5. Activa el teu entorn

Els millors venedors de la teva causa estan molt a prop teu. Per enamorar i convèncer i que els donants confiïn en la teva entitat, no hi ha res millor que fer-ho amb les teves pròpies forces. Els teus socis, els teus col·laboradors i voluntaris, són els més convençuts de la importància de fer créixer els projectes de l'entitat. Són, per tant, els millors ambaixadors. Aprofita'ls i fes que esdevinguin transmissors i multiplicadors de la seva energia. No ho dubtis: la il·lusió sempre s'encomana!


6. Fes participar als teus donants


Tot i que hi ha donants de tot tipus, n'hi ha molts que volen que el seu suport tingui un moment simbòlic, més enllà d’omplir un número de compte corrent. No estem parlant, en aquest cas, d'implicar-se a l’entitat, sinó de que puguin visualitzar el seu compromís amb la causa d’una manera emotiva. El cas més conegut són els reptes solidaris que combinen també reptes esportius, com la marxa Trailwalker que organitza OxfamIntermón o la propera Barcelona Magic Line que organitza l'Obra Social de l'Hospital Sant Joan de Déu.


7. Planifica i inverteix

La captació de fons privats no s'improvisa. Cal dedicar-hi temps, esforç i també recursos econòmics. El que gastis en diners no és despesa sinó inversió i tard o d’hora ho recuperaràs. Forma't, demana ajuda a experts i inverteix el teu temps. En aquest recurs descobriràs com elaborar un pla de captació per a la teva entitat.

Per a saber-ne més:

Afegeix un comentari nou