Voluntariat.org es reinventa

F Pere Tarrés
Captua pantall nova web voluntariat
Entre les novetats més importants, destaquen l’agenda d’activitats per a entitats i el nou format del catàleg de cursos
Persona davant PC portàtil
Ha estat redissenyat i desenvolupat per tal de facilitar l’accés multicanal
Gràfic web voluntariat
Durant els propers mesos s’afegiran noves funcionalitats i eines

Voluntariat.org es reinventa

F Pere Tarrés

Resum: 

Pretén reforçar i fer més clara l’oferta de recursos i serveis que s’ofereixen a les entitats i a les persones voluntàries de Catalunya.

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) renova el portal voluntariat.org. Ho fa de la mà d’un nou domini voluntariat.gencat.cat i amb l’objectiu de reforçar i fer més clara l’oferta de recursos i serveis que s’ofereixen a les entitats sense ànim de lucre i a les persones voluntàries de Catalunya. Entre les novetats més importants, destaquen l’agenda d’activitats per a entitats i el nou format del catàleg de cursos del Pla de formació de l’associacionisme i el voluntariat de Catalunya (PFAVC).

El nou espai web ha estat redissenyat i desenvolupat per tal de facilitar l’accés multicanal i fer-lo accessible des de qualsevol tipus de dispositiu. Això ha permès una millor organització dels continguts temàtics facilitant així les cerques a usuaris i usuàries. Al mateix temps, la renovació també incorpora noves funcionalitats, com la possibilitat de compartir els continguts a les xarxes socials, la lectura de temes relacionats i la cerca avançada de continguts.

En el menú de navegació s’hi troba la informació dels continguts organitzats en:

  • Ciutadania: Funcionament i organització l’associacionisme i el voluntariat. Tot allò que es necessita saber per formar part d’una entitat sense ànim de lucre o fer voluntariat.
  • Persones voluntàries: Drets i deures com a persona voluntària, les formacions que s’ofereixen, l’agenda d’activitats de voluntariat, i tot allò que es necessita saber per dur a terme activitats com a voluntari o voluntària.
  • Entitats: Formacions que s’ofereixen, l’agenda d’activitats, i tot allò que cal saber per a la gestió i el creixement de la teva entitat.
  • Administracions: Formes d’ impulsar i dinamitzar el teixit associatiu i el voluntariat des de l’administració pública de la qual formen part les entitats.
  • Recursos i serveis: Tots els recursos i serveis que s’ofereixen des de la DGACC per a les entitats i les persones voluntàries de Catalunya.
  • Actualitat: Darreres notícies que afecten l’associacionisme i el voluntariat en els àmbits gestionats per la DGACC.
  • DGACC: Programes per a la promoció de l’associacionisme i el voluntariat que es portem a terme des de la DGACC.

Element clau i properes novetats

En conjunt, el nou web és un element clau en la promoció de l’associacionisme i el voluntariat, en què es dona serveis d’especial rellevància com els assessoraments i acompanyaments a entitats, els cursos de formació del PFAVC o l’agenda d’activitats per a entitats. Durant els propers mesos s’afegiran noves funcionalitats i eines, com un mapa de serveis per a entitats, una plataforma tecnològica per publicar i rebre propostes de voluntariat o una secció d’històries de voluntariat.

Afegeix un comentari nou