Àmbit de la notícia
Projectes

Beques efectives per evitar l’abandonament escolar prematur

Entitat redactora
F Pere Tarrés
  • Beques efectives per evitar l’abandonament escolar prematur
    L'acte tindrà lloc el 26 de setembre al Palau Macaya de Barcelona, de 18.00 a 20.00 h
  • Mestre a la pissarra i alumne amb el dispositiu mòbil
    El debat tndrà com a punt de partida la revisió d’evidències d’un informe elaborat l’investigador Mauro Mediavilla

El debat mostrarà diversos models d’implantació d’aquests ajuts a través del punt de vista de tres persones expertes.

Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill organitzen, en el marc del projecte Què Funciona en Educació, un debat en què es plantejaran diverses qüestions clau al voltant dels models de beques útils per lluitar contra l’abandonament escolar a Catalunya. L’acte tindrà lloc el proper dimarts 26 de setembre, de 18.00 a 20.00 h al Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108) de Barcelona. L’accés lliure i gratuït amb inscripció prèvia.

El director de la Fundació Jaume Bofill, Ismael Palacín, serà l’encarregat de presentar i moderar el debat que tindrà com a punt de partida la revisió d’evidències d’un informe, elaborat l’investigador Mauro Mediavilla, que sintetitza l’evidència generada per diverses recerques i avaluacions sobre programes de beques i ajuts en diferents països.

A partir d’aquesta investigació, tres persones expertes es posicionaran a favor de determinades modalitats de beques, argumentant els seus motius i explicant el mètode d’implementació a Catalunya. En concret, participaran com a ponents Francesc Colomé, expert en polítiques educatives; Joan Carles Navarro, cap del Departament d'Educació de l'Ajuntament del Prat de Llobregat i Cristina Bellés, investigadora de la Universitat de Girona.

Més informació

Beques a examen

Segons l’informe Les beques a examen” de Xavier Martínez Celorrio, el país té un sistema de beques insuficient pel que fa a la cobertura, amb un mal disseny, sense qualitat de gestió i inefectiu pel seu baix impacte equitatiu i territorial. I és que cal tenir present que Catalunya compta amb una taxa d’abandonament escolar prematur del 18,9%, molt superior a la mitjana europea (10,9%).

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari