Àmbit de la notícia
Projectes

Com implicar l’equip en la comunicació de l’entitat

Entitat redactora
Fundació Pere Tarrés - Transversal
  • webinar portada
    Les estratègies comunicatives de l'entitat han de comptar amb les seves persones membres. Font: Xarxanet
  • Webinar
    Donar idees, prescriure i ser protagonistes. Aquests han de ser els tres factors d'inclusió de l'equip en la comunicació de l'entitat. Font: Xarxanet

El webinar ha posat el focus en la importància primordial que ha de tenir l’equip que forma l’entitat en la seva comunicació, de la qual ha de ser protagonista, prescriptor i ideòleg.  

Xarxanet ha realitzat un nou webinar dedicat a exposar a les entitats com dur a terme una comunicació interna i externa que inclogui els equips que les conformen. Sota el títol ‘Com implicar l’equip en la comunicació de l’entitat’, Roger Buch, de la Fundació Pere Tarrés, ha recalcat en aquesta sessió la necessitat de comptar amb totes les persones relacionades amb l’entitat per tal de dur a terme una comunicació completa i inclusiva.

Això és important perquè permet difondre una fotografia real de l’entitat, que no es limiti només a les seves accions. Així, l’equip que conforma l’organització és més que allò que en fa possible el funcionament, i ha de ser l’element central de les nostres comunicacions en tres nivells.

Primer, les persones membres de les entitats poden ser grans fonts d’idees per la comunicació. D’aquí que hi hagi d’haver un contacte constant entre la persona responsable de la comunicació i la resta de l’equip. Una forma de fer això és crear una comissió de comunicació. Aquesta pot aportar idees noves, proposar canals de difusió i inclús detectar possibles influencers.

De la mateixa manera, tot l’equip és sempre un molt bon canal de difusió, són prescriptores. Mitjançant les xarxes socials i les aplicacions de missatgeria l’equip pot ser un mitjà de divulgació tan gran com es vulgui. Tanmateix, cal no abusar d’aquest recurs, perquè existeix el risc de cansar les persones membres i el seu entorn. A més, s’ha d’assegurar sempre que aquest canal de difusió estigui igualment alineat amb la visió i la missió de l’entitat.

Finalment, l’equip ha de tenir el protagonisme en les estratègies comunicatives de l’entitat. I no només donant idees i difonent, sinó també estant al centre de les comunicacions. Així aquestes han de posar l’accent en les persones membres, preguntant-se què pensen, què fan i perquè formen part de l’entitat.

A tot això Roger Buch ho anomena el “cercle virtuós” de la comunicació a l’entitat. Protagonisme, idees i prescripció han d’estar lligats, i és que sense una la resta no es podran dur a terme. Per tal d’assegurar que les estratègies comunicatives segueixen aquest esperit, el ponent recomana fer una planificació detallada, que pot variar segons l’estructura de cada entitat.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari