Defensa de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Defensa de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual

Resum: 

Dincat elabora un informe destinat als partits polítics que concorren al 25N on reflecteix la situació que viuen aquestes persones i proposen diferents mesures per fer-hi front.

Dincat va néixer, ara fa més de dos anys, amb l’objectiu de vetllar per la defensa i l’exercici ple de drets i la promoció de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (did) i de les seves famílies a Catalunya. Amb aquesta voluntat, l’organització, que aplega actualment més de 300 entitats i atén a unes 31.000 persones, ha publicat “Situació de les persones amb did. Recull de propostes als partits polítics amb motiu de les eleccions del 25-N”, un document on específica quines necessitats i problemàtiques tenen aquestes persones i les seves famílies, així com les entitats que els hi presten atenció, en diferents àmbits, com és l’educació, el treball, les prestacions socials, etc.

Com indica el propi nom, l’informe també recull propostes per al desenvolupament de mesures que ajudin a garantir els drets i la millora de qualitat de vida d'aquestes persones. Entre les propostes hi figuren:

  • Definició d’un model de finançament per a donar viabilitat als serveis d’orientació i treball amb suport que es desenvolupen des de les entitats socials especialitzades en el col·lectiu de discapacitat amb especials dificultats.
  • Desenvolupa el treball de redefinició del model d’Atenció diürna i Acolliment Residencial, que incorpori la flexibilitat en l’atenció a les persones i permeti l’adaptació del servei a les necessitats que plantegen les persones amb did.
  • Preveure l’acreditació de places de respir, per tal de donar resposta a les famílies i oferir-los suport mitjançant l’atenció personal a través de serveis i personal especialitzat.
  • Avançar en el desenvolupament d’un model educatiu de Transició a la vida adulta que garanteixi una plaça educativa de qualitat a les persones de 16 a 21 anys.
  • Revisar els canvis proposats en la Llei de Dependència que van en contra de la promoció de l’autonomia personal de les persones amb discapacitat intel·lectual i no garanteixen els drets reconeguts a la Convenció de la ONU.

Dincat ha lliurat el document als partits polítics que compten actualment amb representació al Parlament de Catalunya, i a sol·licitat una entrevista amb ells, amb l’objectiu que incorporin les mesures als seus programes electoral.

Afegeix un comentari nou