Apoderament, joventut i migració

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Apoderament, joventut i migració

Resum: 

La Fundació Pere Tarrés celebra el 13 i 14 de desembre un seminari on es donarà a conèixer la metodologia YouthME, una proposta innovadora d’intervenció amb joves en risc social immigrants.

Al llarg d’aquests dos dies es descriurà i difondrà entre els professionals europeus de l’acció social aquesta metodologia innovadora basada en l’empoderament d’aquests joves a través del vídeo participatiu. Amb aquesta proposta d’intervenció s’incideix i es fomenta la participació activa del joves com a agents del seu propi canvi.

A més a més, gràcies a la realització de diferents taules rodones i tallers, el seminari serà un espai de trobada i creació de xarxes de col·laboració entre els diferents agents que hi assistiran (joves, professionals de l’àmbit comunitari, joventut i migració, investigadors, etc.).

Totes les persones que vulguin participar al seminari, que tindrà lloc a l’Auditori del MACBA, han de fer la inscripció prèvia mitjançant aquest link.

Projecte YouthME

Aquesta metodologia és el resultat del desenvolupament del projecte YouthME, una recerca de dos any –finançada a través del Programa Daphne de la Unió Europea – que té com a objectiu estudiar la inclusió social i els factors de protecció que afavoreixen la integració de la població adolescents i joves migrada en Europa. A través de l’empoderament se cerca que aquestes persones siguin conscients de les seves capacitats i oportunitats i s’identifiquin com a Crossworker: persones que aprenen a viure en contextos de dificultat social i desenvolupen estratègies per superar-les.

Afegeix un comentari nou