El servei d’acompanyament gratuït per a entitats, ben actiu durant el confinament
Comparteix
Té com a finalitat orientar a les entitats, de manera gratuïta, en la millora de la seva gestió perquè les seves accions tinguin més impacte social.
La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) torna a posar a disposició de les entitats sense ànim de lucre el servei d’acompanyament. Aquest té com a finalitat orientar a les entitats en la millora de la seva gestió perquè les seves accions tinguin més impacte social. Es tracta d’un servei gratuït, eficient i de qualitat que es realitza a través de la Fundació Pere Tarrés, organització referent i especialitzada en el sector associatiu. Els serveis es poden sol·licitar escrivint un correu a spav.tsf@gencat.cat.
L’acompanyament es basa en la metodologia PDCA, parteix de la base de planificar què es vol fer per solucionar el problema triat, a continuació es desenvolupen les accions necessàries per resoldre’l, i finalment es comproven els resultats i s’actua corregint el pla inicial o la manera de plasmar-se. Els serveis d’acompanyament que es posen en marxa aquest 2020 compten amb les següents característiques:
- Els acompanyaments consten d’un mínim de dues sessions de treball i un màxim de cinc en funció del tipus del servei sol·licitat.
- Cada sessió té una durada de dues hores.
- Les sessions són presencials a la seu de l’entitat que rep el servei i a la seu que el presta, també es poden fer per videoconferència.
- Per accedir al servei d’acompanyament, s’ha d’emplenar un breu formulari amb les dades de l’entitat.
- L’entitat s’ha de comprometre per escrit a desplegar les accions i el calendari de treball consensuat.
Tipologies d’acompanyaments
- A la posada en marxa de l'entitat.
- A la millora dels projectes d'intervenció.
- A la millora de la gestió del voluntariat.
- A la millora de la comunicació.
- A la millora de la participació.
- A la millora de la captació de fons.
- A la millora de la planificació estratègica.
- A la millora de les competències de l’equip.
- A la millora dels processos d'avaluació.
- A la millora del treball en xarxa.
- A la sostenibilitat de l’entitat.
- A la implementació d’un model de finances ètiques a l’entitat.
hola
estem interessats en rebre mes informació sobre el servei d’acompanyament a entitats, en concret ens interessa la comunicació, el pla estratègic i la captació de fons. gràcies