Euskadi acollirà el XV Congrés Estatal de Voluntariat

  • XV Congreso Estatal de Voluntariado

    XV Congreso Estatal de Voluntariado

  • Lema del Congrés: “Alez ale mendi bat / Un granito una montaña”

    Lema del Congrés: “Alez ale mendi bat / Un granito una montaña”

Fitxers relacionats

El Congrés que es portarà a terme els dies 27, 28 i 29 de novembre a Bilbao vol reflexionar sobre la situació actual i els reptes del voluntariat.

El XV Congrés Estatal de Voluntariat està organitzat pel Ministeri Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la Plataforma del Voluntariat d'Espanya i el Departament d'Ocupació i Assumptes Socials del Govern Basc i té com a títol "Voluntariat i participació social al segle XXI". L’objectiu és convidar a totes les persones participants a fer una reflexió sobre la situació actual de l'acció voluntària i sobre els seus reptes de futur.

El Congrés de l’any passat va desenvolupar-se a Galícia amb un important impacte i sota el lema “Camiños da Solidaridade / Caminos de solidaridad”. Al següent enllaç teniu tota la informació del 14è Congrés amb les ponències i comunicacions que hi van haver.

Enguany el lema del Congrés és “Alez ale mendi bat / Un granito una montaña”, com a símbol de la feina de les persones voluntàries, que amb el seu esforç construeixen muntanyes de solidaritat.

Volem que sigui un congrés obert, participatiu i solidari, i també serà un congrés auster i creatiu en el qual les persones voluntàries han de ser el nostre principal objectiu i actiu, "persones voluntàries donant serveis i cuidant altres persones voluntàries".

Les línies estratègiques es centren en construir una ciutadania sensible i activa amb l'acció voluntària, fomentar el desenvolupament d'un teixit associatiu dinàmic per fer front als reptes del voluntariat del futur i potenciar la coordinació entre tots els agents implicats.

 

 

 

 

Per més informació, podeu consultar el web del Congrés Estatal de Voluntariat. En ell hi trobareu una explicació més extensa i presentació del Congrés, els objectius, un espai per fer les inscripcions, el programa, allotjament, etc. Com a novetat dos espais nous:

  1. El Congrés Obert, un espai participatiu obert a tothom per fer aportacions via blog o fòrum.
  2. Bones Pràctiques, on es recullen experiències de voluntariat ciutadà més atractives i eficaces de caràcter innovador. Podeu fer arribar Bones Pràctiques fins el dia 5 d’octubre de 2012 al següent enllaç.

Afegeix un comentari nou