Katuma.org, fer més fàcil el consum de proximitat

F Pere Tarrés
Integrants de Katuma
Katuma neix a finals del 2012 després de 2 anys involucrant a productores, distribuïdores i grups de consum
Formació Katuma
La campanya vol difondre la plataforma arreu del territor
Venedor mercat
Les persones impulsores pretenen facilitar els processos comuns de compravenda de productes de proximitat
Formació Katuma
S'oferiran ferint formacions a grups de consum i productores que vulguin fer-la servir

Katuma.org, fer més fàcil el consum de proximitat

F Pere Tarrés

Resum: 

Gràcies a un mapa es possibilita l'accés a un mercat alternatiu format per productores locals.

Amb només 3 clics, les persones usuàries poden trobar el grup de consum més proper, adherir-se i fer les seves comandes online. Això és el que permet Katuma.org, una plataforma que neix per facilitar els processos comuns de compravenda de productes de proximitat, entre grups de consum i productores. Potencia el consum d'aliments i escurça els circuits de distribució, participant així d'un model més sostenible amb beneficis socioeconòmics per a la comunitat.

La plataforma promou el contacte i l’adhesió de qualsevol persona amb grups de consum existents arreu del territori. Ho fa gràcies a un mapa que, a través de la localització geogràfica, possibilita l'accés de les persones interessades a un mercat alternatiu format per productores locals. D’aquesta manera, Katuma.org aspira a consolidar-se com una alternativa de consum real, totalment autogestionada per les persones organitzades en una cooperativa de serveis.

Amb la campanya posada en marxa a Goteo, Katuma pretén enllestir la plataforma i difondre-la arreu del territori català oferint formacions als grups de consum i productores que vulguin fer-la servir. Alguns dels reptes que es plantegen les persones impulsores són la recuperació de la sobirania alimentària, la consolidació dels circuits curts de comercialització i l’agilització dels processos de compra a través d'Internet, creant noves solucions a problemes existents.

Creixent en experiència

Katuma neix a finals del 2012 després de 2 anys involucrant en el disseny de la plataforma a productores, distribuïdores i grups de consum de Barcelona i Catalunya. L’any 2016 va participar al programa ‘La Comunificadora’ de Barcelona Activa. Durant el 2017 s’hi han involucrat diversos agents productors i grups de consum i s'està teixint sinergies a nivell local amb d’altres projectes i cooperatives. Mentrestant, consolida la relació directa amb productores i grups d’arreu del país.