La Fundació Esplai obre una nova edició del programa Enfoca’t

  • Joves participants en la primera edició del programa Enfoca't. Font: Fundesplai

    Joves participants en la primera edició del programa Enfoca't. Font: Fundesplai

  • Acte de cloenda de les primeres formacions del programa. Font: Fundesplai

    Acte de cloenda de les primeres formacions del programa. Font: Fundesplai

La iniciativa s’adreça a joves en situació d’atur i els ofereix formació especialitzada per treballar en empreses de noves tecnologies. El procés de selecció finalitza al 26 de setembre.

Segons dades de la Comissió Europea, fins a l’any 2020 es generaran a Europa 900.000 llocs de treball en l’àmbit tecnològic, però cobrir tota aquesta demanda serà complicat per manca de persones que compleixen els perfils adequats.

Tenint en compte aquest context, la Fundació Esplai ha posat en marxa el programa Enfoca’t, amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.  

A través d’aquesta iniciativa, s’ofereix a joves d’entre 18 i 29 anys i sense feina una formació específica en disseny de programes i en llenguatges informàtics. L’itinerari formatiu s’ha realitzat tenint en compte les demandes de les companyies del sector, algunes de les quals participen activament en l’Enfoca’t.

El projecte es va iniciar a principis d’aquest any 2016 i el mes de juliol passat ja van finalitzar la seva formació una quarantena de joves de Barcelona, Vic i Reus.

De cara a aquesta segona edició, es preveu obrir dos grups a Barcelona que començaran les classes durant la segona quinzena de setembre.

El procés de selecció ja està actualment en marxa. Les persones interessades en participar-hi, han d’omplir aquest formulari i enviar-lo abans del 26 de setembre.

Notícia relacionada:
Programa Enfoca’t: Creant oportunitats laborals per a joves en el sector tecnològic
 

 

Afegeix un comentari nou