Manifest sobre la immigració

 Font:
Font:

Manifest sobre la immigració

Resum: 

La Fundació Tot Raval, a través de la Taula Intercultural del Raval, promou la signatura d’un manifest sobre la immigració.

Ja fa temps que des del tercer sector es denúncia l’ús partidista del fet migratori. Entitats com SOS Racismes, a través de diferents accions de denúncies, any darrera any alerten de l’augment dels discursos racistes i xenòfobs, especialment en les campanyes electorals per tal de treure rèdits polítics. Amb l’actual context de crisi, sembla que aquests discursos van augment. En aquesta mateixa línia de denúncia, i amb les eleccions autonòmiques a tocar, la Fundació Tot Raval promou la signatura d’un manifest per a la igualtat de drets i la no discriminació de les persones immigrants

El document compta amb el recolzament de més de 150 entitats, organismes i representats del partits polítics (PSC, ICV i ERC). A continuació es detallen alguns dels compromisos que es posen de relleu en el manifest.

  • Excloure qualsevol declaració que pugui ser considerada ofensiva, despectiva, degradant o que atempti contra els drets fonamentals de les persones, referida al conjunt dels immigrants o alguna de les ètnies i/o nacionalitats arribades al nostre país.
  • No fomentar tòpics negatius ni plantejaments alarmistes referents a ciutadans i ciutadanes d’origen estranger.
  • Evitar que aquest tipus de declaracions siguin incloses en els discursos i mitjans per a l’exposició d’idees i projectes.

Manifest

Preàmbul del manifest

Qui és la Fundació Tot Raval?

Tot Raval és una coordinadora d’entitats que aglutina més de 120 entitats i associacions del barri, les qual treballen per la millora de la qualitat de vida en aquest. La fundació neix a l’any 2002 amb l’objectiu de trencar amb l’estigma que envolta al Raval com territori degradat i conflictiu. Imatge que els mitjans de comunicació amplifiquen, en gran mesura, degut al percentatge de persones estrangeres que viuen en el barri. Segons l’Anuari Estadístic de l’Ajuntament de Barcelona 2010, el 47,8% de les persones residents al Raval al 2009 eren estrangeres, mentre que al conjunt de la ciutat era del 18,1%.

En concret, aquestes entitats i associacions reivindiquen el paper del Raval com a centre històric de la ciutat de Barcelona i com a referent d’una ciutat global, oberta i dinàmica. Així mateix, consideren que es tracta d’un espai estratègic on el treball comunitari- partint d’una visió integral i transversal - i la creació de sinèrgies entre les entitats que hi participen els difereix espais de treball- com és la Taula Intercultural - és fonamental per tal de garantir la cohesió social en el barri.

Afegeix un comentari nou