‘MartiCoffee’, un tast formatiu per a la inserció sociolaboral

F Pere Tarrés
 Font: Elena Tarifa
Es tracta d’un projecte de formació i inserció de joves en el món laboral
 Font: Elena Tarifa
Per aquesta experiència laboral i formativa està previst que hi passin cada any uns 40 joves

‘MartiCoffee’, un tast formatiu per a la inserció sociolaboral

F Pere Tarrés

Resum: 

El passat 17 de juliol naixia la nova cafeteria formativa i social del barri d’El Guinardó de Barcelona impulsada per Salesians Sant Jordi.

‘MartiCoffee’, la nova cafeteria formativa i social del barri d’El Guinardó de Barcelona ja està en marxa. Naixia el passat 17 de juliol al número 209 de la Ronda del Guinardó en un espai gestionat per la Fundació Jovent-Martí Codolar. Es tracta d’un projecte de formació i inserció de joves en el món laboral sorgit de la Xarxa de Foment de l’Ocupació Laboral en el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic d’Horta-Guinardó i impulsat per Salesians Sant Jordi a Catalunya.

A més de fomentar l’alimentació saludable, ‘MartiCoffee’ compta amb una cafeteria-restaurant oberta al públic en què hi realitzaran pràctiques l’alumnat del Programa de Formació i Inserció d’auxiliar d’hostaleria, cuina i serveis de restauració dels Salesians Sant Jordi – PES Martí Codolar. Per aquesta experiència laboral i formativa està previst que hi passin cada any uns 40 joves que estan cursant Prelaborals de cuina i cambrer i també el PFI d’Auxiliar de Cuina al centre juvenil.

La inserció sociolaboral, una de les claus per a joves en risc d’exclusió

Des de Salesians Sant Jordi s’està convençut que la formació i la inserció dels joves en el món laboral és fonamental per aconseguir dotar aquestes persones d’autonomia, recursos i coneixement que transformin la seva vida i la de seu entorn més immediat. Tant és així, que en breu també es preveu l’obertura d’un altre projecte en aquesta línia anomenat ‘Cruïlla al punt’, una escola de cuina i restaurant obert al barri i vinculat a la Plataforma Social dels Salesians a Ciutat Meridiana.

La Fundació Jovent, entitat també vinculada als Salesians de Catalunya, compta amb col·laboradors i col·laboradores del món de l’educació formal i no formal que acompanyen aquestes persones joves en el desenvolupament d’una primera experiència de treball, procurant que pugui acabar exitosament i els doti de suficient bagatge i prou autonomia per a la posterior recerca activa de treball o per animar-los a continuar amb la seva formació professional.

Afegeix un comentari nou