Premi Compromís Democràtic 2012, associacionisme i democràcia participativa

  • Cinta lligada a un arbre. Font: Compromís_dUENdEdU_Flickr

    Cinta lligada a un arbre. Font: Compromís_dUENdEdU_Flickr

  • Imatge del Premi Compromís Democràtic 2012. Font: http://dom.cat/5hf

    Imatge del Premi Compromís Democràtic 2012. Font: http://dom.cat/5hf

El Departament de Governació i Relacions Institucionals, a través del Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica, ha obert la convocatòria d’aquest guardó adreçat a reconèixer les bones pràctiques dels ens locals i del món associatiu. 

L’objecte de la convocatòria es premiar i reconèixer bones pràctiques dels ens locals i del món associatiu a l’hora de cercar fórmules per capacitar i donar instruments a la ciutadania per tal que, amb informació i reflexió, es pugui sumar a les deliberacions que l’afecten, i així aconseguir més implicació en les polítiques públiques.

El Premi té dues modalitats: una per a projectes i accions desenvolupats pels ens locals catalans, i l’altra per a propostes generades per alguna associació o federació d’associacions catalanes. La dotació del Premi Compromís Democràtic és d’un màxim de 4.000 euros per projecte en cadascuna de les dues modalitats.

El termini de presentació de les sol·licituds ja està obert i finalitza l’1 d’octubre de 2012.

Per avaluar les candidatures presentades es constituirà un jurat que, entre altres qüestions, tindrà en compte la innovació i creativitat del projecte, la seva sostenibilitat o la xarxa d’actors implicada en l’acció. Enguany, com a criteri prioritari, i atenent a la celebració de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional, es valoraran els projectes o accions que incorporin el foment de la participació ciutadana de la gent gran o que fomentin la solidaritat intergeneracional.

Aquesta actuació del Departament de Governació i Relacions Institucionals s’inscriu de ple en les línies que dibuixa el Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya i, juntament amb les formacions de participació per a entitats, impulsades des d’aquest mateix Departament i des del de Benestar Social i Família a través del Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya constitueix un cos d’oportunitat per a posar al dia aquest tema a les associacions.

Per a més informació sobre el Premi Compromís Democràtic 2012, consulta de la convocatòria al DOGC i models de sol·licitud a emplenar, feu click aquí.

 

Afegeix un comentari nou