SmileUrbo guanya el World Summit Youth Award 2014

  • SmileUrbo guanya el World Summit Youth Award 2014

    SmileUrbo guanya el World Summit Youth Award 2014

Aquest concurs internacional convoca cada any joves emprenedors de tot el món que utilitzen Internet i la tecnologia mòbil per contribuir al compliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM).

SmileUrbo, joc de rol interactiu que té com a objectiu difondre entre la ciutadania els valors de l'educació al desenvolupament i la cooperació, és un dels finalistes d’enguany del World Summit Youth Award, un important esdeveniment en què participen tots els països membres de Nacions Unides i la Unesco i que reuneix projectes impulsats per emprenedors menors de 30 anys que volen millorar el món i combatre les injustícies mitjançant les tecnologies digitals.

En aquesta edició s'hi han presentat prop de 1.900 propostes de més de 140 països i tan sols 18 projectes han estat finalment triats en les respectives categories.

SmileUrbo és un projecte de l’associació Smilemundo, organització sense ànim de lucre que utilitza la innovació per educar i sensibilitzar. La iniciativa compta també amb la participació de la Diputació de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat de Girona.

El joc és una eina pensada especialment per a ajuntaments, universitats, centres educatius i de lleure i organitzacions del tercer sector.

Els mesos de maig i juny d’aquest any, cinc ajuntaments de la província de Barcelona (Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat, Rubí, Igualada i Castellví de Rosanes) van acollir les primeres partides d’equips locals. La resposta va ser molt positiva i els consistoris van coincidir a assenyalar el caràcter innovador i les múltiples possibilitats que el joc planteja.


Sobre 'World Summit Youth Award'

En el concurs s'estableixen sis categories: Lluita contra la pobresa, la fam i la malaltia; Educació per a tots; Empoderem les dones; Crea la teva cultura; Impulsa el medi ambient i Perseguint la veritat. En cada categoria el jurat escull tres projectes finalistes.

SmileUrbo ha resultat finalista en la categoria Educació per a tots, al costat d'altres dos projectes enfocats a facilitar l'accés a l'educació mitjançant propostes innovadores en l'àmbit tecnològic: Sterio.me i ClassCoud.

El jurat del certamen estava format per activistes socials, joves emprenedors, representants del món empresarial i experts en noves tecnologies i innovació.

Del 27 al 29 d'abril de 2015 tindrà lloc a Sao Paulo (Brasil) el lliurament de premis, que representa una nova oportunitat per donar a conèixer SmileUrbo a escala mundial i dur a terme un actiu networking amb joves emprenedors socials i altres agents d'organitzacions internacionals.

Coneix els 18 finalistes del ‘World Summit Youth Award 2014’

Coneix ‘SmileUrbo, el joc del poble’

Afegeix un comentari nou