SmileUrbo guanya el World Summit Youth Award 2014

SmileUrbo guanya el World Summit Youth Award 2014

Resum: 

Aquest concurs internacional convoca cada any joves emprenedors de tot el món que utilitzen Internet i la tecnologia mòbil per contribuir al compliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM).

SmileUrbo, joc de rol interactiu que té com a objectiu difondre entre la ciutadania els valors de l'educació al desenvolupament i la cooperació, és un dels finalistes d’enguany del World Summit Youth Award, un important esdeveniment en què participen tots els països membres de Nacions Unides i la Unesco i que reuneix projectes impulsats per emprenedors menors de 30 anys que volen millorar el món i combatre les injustícies mitjançant les tecnologies digitals.

En aquesta edició s'hi han presentat prop de 1.900 propostes de més de 140 països i tan sols 18 projectes han estat finalment triats en les respectives categories.

SmileUrbo és un projecte de l’associació Smilemundo, organització sense ànim de lucre que utilitza la innovació per educar i sensibilitzar. La iniciativa compta també amb la participació de la Diputació de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat de Girona.

El joc és una eina pensada especialment per a ajuntaments, universitats, centres educatius i de lleure i organitzacions del tercer sector.

Els mesos de maig i juny d’aquest any, cinc ajuntaments de la província de Barcelona (Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat, Rubí, Igualada i Castellví de Rosanes) van acollir les primeres partides d’equips locals. La resposta va ser molt positiva i els consistoris van coincidir a assenyalar el caràcter innovador i les múltiples possibilitats que el joc planteja.


Sobre 'World Summit Youth Award'

En el concurs s'estableixen sis categories: Lluita contra la pobresa, la fam i la malaltia; Educació per a tots; Empoderem les dones; Crea la teva cultura; Impulsa el medi ambient i Perseguint la veritat. En cada categoria el jurat escull tres projectes finalistes.

SmileUrbo ha resultat finalista en la categoria Educació per a tots, al costat d'altres dos projectes enfocats a facilitar l'accés a l'educació mitjançant propostes innovadores en l'àmbit tecnològic: Sterio.me i ClassCoud.

El jurat del certamen estava format per activistes socials, joves emprenedors, representants del món empresarial i experts en noves tecnologies i innovació.

Del 27 al 29 d'abril de 2015 tindrà lloc a Sao Paulo (Brasil) el lliurament de premis, que representa una nova oportunitat per donar a conèixer SmileUrbo a escala mundial i dur a terme un actiu networking amb joves emprenedors socials i altres agents d'organitzacions internacionals.

Coneix els 18 finalistes del ‘World Summit Youth Award 2014’

Coneix ‘SmileUrbo, el joc del poble’

Afegeix un comentari nou