Una recerca sobre discapacitat i ètica reclama col·laboració dels professionals

F Pere Tarrés

Una recerca sobre discapacitat i ètica reclama col·laboració dels professionals

F Pere Tarrés

Resum: 

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, impulsora de l'estudi, anima als i les professionals del sector a omplir un qüestionari que els permeti obtenir el màxim de dades possibles.

Des de fa un any, la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, amb el suport de Dincat i el CEESC, treballa en una recerca sobre ètica en el sector de la discapacitat i en altres àrees que tenen a veure amb la tasca que fan els professionals que treballen als servei per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquesta línia, des de fa uns mesos, està concretant la recerca en els professionals que treballen amb persones amb diversitat funcional per poder concretar més el treball que s’està realitzant i ho fa a través d'un qüestionari.

Aquest qüestionari té per objectiu identificar quines són les principals fonts de conflicte de valor en la pràctica professional i les formes més habituals de resoldre'ls o gestionar-los. A més, el qüestionari també té una part específica (el mateix formulari dona les instruccions) per a professionals de serveis d’habitatge ja que la recerca també aborda dimensions que tenen a veure amb el fet d’habitar i viure en un espai residencial d’acció educativa.

L'estudi s'emmarca dins la línia de recerca “Ètica, responsabilitat professional, competències i tècniques en contextos complexos” de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, de la URL, que treballa en l’anàlisi de la dimensió ètica en els professionals de l’acció social: competències, identificació dels conflictes de valor, formació i assessorament.

Com omplir el formulari?

Els i les professionals que vulguin col·laborar amb la recerca ja poden omplir el formulari.

El proper 20 de setembre, a les 16 hores, tindrà lloc la presentació de la investigació a la seu del CEESC.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou