INTEGRA celebra el seu 50è aniversari

INTEGRA Associació de Discapacitats Intel·lectuals
 Font: Integra
Activitats 50 aniversari. L'entitat ha preparat un seguit d’activitats obertes a tothom
INTEGRA 50 anys Font: INTEGRA
INTEGRA ofereix diversos serveis especialitzats a la comarca de la Garrotxa

INTEGRA celebra el seu 50è aniversari

INTEGRA Associació de Discapacitats Intel·lectuals

Resum: 

Per commemorar-ho, l'entitat ha preparat per aquest any 2018 un seguit d'activitats obertes a tots els públics.

La celebració del 50è aniversari ha portat INTEGRA a preparar un seguit d’activitats obertes a tothom: una exposició i subhasta de quadres realitzats pels usuaris de l’àrea d’adults, la projecció d’un reportatge realitzat pels alumnes del programa Pont de l’escola Joan XXIII, diverses xerrades i una festa amb cercavila, dinar popular i concert.

El juliol de l’any 1967, el Sr. Isidre Nogué va fer una crida a totes les famílies interessades amb la creació d’una escola d’educació especial a Olot. El mes de maig de l’any 1968 l’Escola Joan XXIII ja era una realitat. Va començar el seu funcionament amb 8 alumnes i 2 professores. El mes de desembre d'aquell any es va signar l’acta fundacional de l’entitat, que va començar a caminar amb el nom de 'Patronato de niños subnormales Juan Sellas Cardelus de Olot y Comarca'.

50 anys després i amb dos canvis de nom, INTEGRA és el resultat de l’encert de totes les persones que l’any 1967 van creure que era necessari disposar de serveis especialitzats a la comarca de la Garrotxa. Sense perdre aquest esperit fundacional, l’entitat ha crescut al llarg de tots aquests anys, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones amb trastorns del desenvolupament o risc de patir-ne, discapacitat intel·lectual i trastorn mental.

Actualment, l'entitat gestiona els següents serveis, oferint atenció directa a 450 persones cada any, i es compta amb un equip de 84 professionals:

  • CDIAP Garrotxa: Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç
  • CEE Joan XXIII: Centre d’Educació Especial Joan XXIII
  • STO Integra: Servei de Teràpia Ocupacional
  • CAE Integra: Centre d’Atenció Especialitzada
  • Residència Vora-Riu
  • Lleure Integra

Afegeix un comentari nou