Adsis i la cooperativa Central Parc reben els Premis Piñol 2016

  • La cooperativa Central Parc recupera espais del Parc Agrari del Baix Llobregat. Font: Parc Central

    La cooperativa Central Parc recupera espais del Parc Agrari del Baix Llobregat. Font: Parc Central

  • Acte de lliurament dels Premis Piñol 2016. Font: Acció Solidària contra l’Atur

    Acte de lliurament dels Premis Piñol 2016. Font: Acció Solidària contra l’Atur

Des de fa 19 anys, Acció Solidària contra l’Atur convoca aquest guardó per destacar la trajectòria i la innovació d’entitats que treballen per a la integració de col·lectius en situació d’exclusió.

En  aquesta edició, la cooperativa Central Parc de Sant Boi de Llobregat ha rebut el Premi a la Innovació pel seu projecte ‘Verdures solidàries i sostenibles “made in” Sant Boi’. L’entitat recupera espais abandonats o en desús del Parc Agrari del Baix Llobregat mitjançant l’agricultura ecològica i, alhora, desenvolupa programes de formació i ocupació laboral de persones en situació d’exclusió social.

D’aquesta manera, amb el cultiu i comercialització de verdures i hortalisses tradicionals i autòctones de la zona es generen també opcions d’inserció de joves i de persones aturades de llarga durada majors de 45 anys.

D’altra banda, la Fundació Adsis ha estat reconeguda amb el Premi a la millor trajectòria pels seus 33 anys treballant a favor de la integració i reinserció laboral a Barcelona. L’entitat compta amb projectes  integrals de formació i ocupació adreçats a joves d’entre 16 i 30 anys en situació de vulnerabilitat per acompanyar-los i afavorir la seva integració tant laboral com social.

Adsis també desenvolupa la seva tasca en altres àmbits d’intervenció: atenció a persones amb addiccions o que es troben a la presó,  programes específics adreçats a persones immigrades per proporcionar suport jurídic i lingüístic, foment del comerç just i projectes de cooperació al desenvolupament són algunes de les iniciatives de l’organització.

Enguany, a la 19a edició dels Premis Piñol que organitza Acció Solidària contra l’Atur s’han presentat un total de 37 projectes. Els dos premiats han rebut  la quantitat de 10.000 euros cadascun.

Vídeo de l'acte de lliurament dels Premis Piñol 2016:
 

 

Afegeix un comentari nou