Amics de la gent gran ha acompanyat un 16% més de persones grans que l’any passat

872 persones grans han estat acompanyades pels voluntaris d’Amics de la gent gran durant el 2010, un 16% més que l’any anterior. Aquest increment del nombre de persones grans ateses ha quedat recollit a la memòria d’activitats de 2010, que ja es pot consultar al web de l’entitat. En aquest document també hi ha les xifres del nombre de voluntaris, que el 2010 ha arribat als 725, i el temps total que hem pogut dedicar als acompanyaments: 61.861 hores.

A través de la memòria d’activitats de 2010 es pot conèixer com és de gran l’esforç de la Roser, de 74 anys, per sortir de casa i participar a les activitats que organitzem Amics de la gent gran. La Roser forma part de l’entitat des de fa set anys i rep la visita setmanal d’un voluntari, el Dan. Habitualment pren part en les sortides, les tertúlies i les vacances adaptades.

El proper dilluns 18 de juliol a les 9h sortirà cap a Charmanon, a França, el primer grup de persones grans i voluntaris que gaudirà d’aquestes vacances. És el primer torn d’aquesta activitat d’estiu, que s’acabarà el 26 de juliol i tindrà continuïtat del 24 al 31 de juliol a Calaf i del 13 al 20 d’agost a Vic. Les estades de Charmanon i Vic seran compartides amb persones grans de Les petits frères des Pauvres, l’entitat germana d’Amics de la gent gran a França.

Una programació d’estiu contra la soledat

Les vacances adaptades formen part de la programació que Amics de la gent gran hem organitzat per a l’època estival. És durant l’estiu quan la soledat i l’aïllament afecten més seriosament les 150.000 persones que es troben en aquesta situació a Catalunya. D’una banda, la calor afebleix encara més el seu estat físic, però sobretot, l’absència de veïns i de referents intensifica el seu aïllament.

La novetat d’aquesta programació són les Tardes a la fresca. En aquesta proposta busquem que els voluntaris i les persones grans que viuen a prop comparteixin un gelat, un cafè o simplement prenguin la fresca plegats. Una altra acció que posem en marxa són les substitucions de voluntaris. La temporada d’estiu és habitualment sinònim de vacances i aquest també és el cas de molts voluntaris. Per evitar que una persona gran de l’entitat deixi de rebre les visites d’un voluntari perquè marxa de vacances, Amics de la gent gran cerquem un altre voluntari que el rellevi durant aquell temps. D’aquesta manera es fa un seguiment de les persones grans que tenen un risc alt d’aïllament.

+informació: web@amicsdelagentgran.org 
http://www.amicsdelagentgran.org

 

 

Afegeix un comentari nou