Anna, el nou tipus de lletra per difondre el treball en equip

L’Anna, una noia de 27 anys, ha dissenyat una nova tipografia per a qualsevol processador de text. Una iniciativa que difon la importància del treball en equip sumant capacitats. L’Anna té síndrome de Down.

L’Anna Vives té 27 anys i síndrome de Down, però sobretot té moltes il·lusions i ganes de treballar. Per això, quan es va quedar sense la feina que tenia en un supermercat, es va endur un gran disgust. Aleshores, va començar a treballar en la Fundació Itinerarium i allà els seus companys la van animar a crear una nova tipografia compatible amb els processadors de text.

Així va néixer un nou tipus de lletra ‘Anna’. És la seva pròpia lletra, lligada, rodoneta, senzilla, entranyable, com la que tots fem quan, de nens, comencem a escriure. Els seus companys d’equip l’han ajudat a digitalitzar les letres. Consta de 126 caràcters de l’alfabet llatí, amb accents, signes de puntuació i alguns caràcters especials. La descàrrega és gratuïta per a un ús particular i per a les entitats socials i educatives. Si es vol utilitzar per a fins comercials o publicitaris cal demanar l’autorització a l’equip impulsor.

Per descarregar la nova tipografia cal accedir al web de l’Anna: http://www.annavives.com/

La divulgació d’aquest nou tipus de lletra s’associa amb la importància del treball en equip, a la suma de diverses capacitats i de la igualtat social. I per donar més difusió s’ha creat la parca de roba de l’Anna, on es fan servir les seves lletres i els seus dibuixos. Els guanys que s’obtinguin es destinaran a donar suport a problemàtiques socials; de moment la primera donació es farà a la Fundació Ana Bella, una entitat social que ajuda les dones que pateixen maltractament.

Narcís Vives, el pare de l’Anna, és el president de la Fundació Itinerarium que aposta per la innovació en l’acció social i educativa, a través del treball en equip i en xarxa, així com la innovació tecnològica i pedagògica.

Més informació al seu web: http://fundacioitinerarium.org/ 

Afegeix un comentari nou