Arriba una nova edició de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Suport Tercer Sector
 Font: Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC).
El lema de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) es titula 'Menja sa i mou-te!'. Font: Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC).
 Font: Canva.
La Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) posa el focus en el col·lectiu de gent gran. Font: Canva.

Arriba una nova edició de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer

Autor/a: 
Suport Tercer Sector
Suport Tercer Sector

Resum: 

La jornada, que s'iniciarà el 29 de setembre i s'allargarà fins al 8 d’octubre, compta amb el lema 'Menja sa i mou-te!', que posa el focus en fomentar estils de vida saludables per prevenir el risc de patir càncer.

Un any més, del 29 de setembre i fins al 8 d'octubre arriba l'onzena edició de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC), unes jornades organitzades per la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC) amb l'objectiu de sensibilitzar a la població sobre el càncer i promoure hàbits saludables per reduir el risc de patir la malaltia. El lema escollit enguany, titulat 'Menja sa i mou-te!', se centra en la gent gran i compta amb tot un seguit de propostes dirigides a aquest col·lectiu.

Segons la presidenta de la FECEC, Maria Assumpció Vilà, la Setmana Catalana de Prevenció del Càncer és una campanya essencial dins el programa de divulgació i prevenció de la federació per l'adopció d'estils de vida saludables: "Està demostrat científicament que menjar de manera saludable i fer activitat física cada dia pot prevenir el desenvolupament del càncer i altres malalties".

Respecte a l'enfocament de la campanya cap al col·lectiu de la gent gran, Vilà també hi reflexiona: "Enguany, hem volgut enfocar els consells d'alimentació saludable i activitat física i uns tallers específics de la SECAPC a la gent gran perquè que és un dels grups amb major factor de risc per desenvolupar càncer. A més, juguen un rol molt important de prescriptors amb els seus fills i nets de cara al fet que ells també adoptin aquests estils saludables".

La campanya #menjasaimoute23, per a una alimentació saludable

La campanya, que compta amb l'etiqueta #menjasaimoute23 a les xarxes socials, combinarà activitats presencials i en línia, com ara tallers d'alimentació saludable per a totes les edats i d'altres específicament dirigits a la gent gran, que tindran la col·laboració de la Federació d'Associacions de la Gent Gran de Catalunya (FATEC).

Els tallers dirigits al col·lectiu de gent gran es titularan 'Què hem de menjar quan som grans?', i comptaran amb un grup de nutricionistes de la Universitat de Barcelona (UB) que aportaran consells per preparar àpats saludables.

També es prepararà una activitat dirigida a infants d'entre cinc i set anys d'escoles catalanes per animar-los a menjar fruita. Pel que fa al format virtual de la SECAPC, constarà de la difusió d'una sèrie de consells bàsics per a la prevenció del càncer per part de la mateixa FECEC.

La SECAPC compta amb el suport del Departament de Salut i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, Dipsalut de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Barcelona. Enguany, a més, també rep l'ajuda de la FATEC. La FECEC també rep la col·laboració de la cadena de supermercats Caprabo i de la Xarxa Audiovisual Local (XAL).

Afegeix un comentari nou