Barcelona comença a construir un bloc de pisos destinat a la gent gran

  • Futur edifici amb 49 pisos de gent gran i 15 habitatges temporals per famílies (Font: Ajuntament de Barcelona)

    Futur edifici amb 49 pisos de gent gran i 15 habitatges temporals per famílies (Font: Ajuntament de Barcelona)

  • Atenció sanitària i social unificada en un dels pisos per a gent gran tutelats a Barcelona. (Font: 20minutos.es)

    Atenció sanitària i social unificada en un dels pisos per a gent gran tutelats a Barcelona. (Font: 20minutos.es)

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat la construcció d'un edifici que comptarà amb 49 habitatges per majors de 65 anys i 15 pisos temporals per famílies que es troben en situació d’emergència d’habitatge.

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Patronat Municipal de l’Habitatge (PMHB), ha iniciat les obres de construcció d’un edifici situat al barri del Fort Pienc, al districte de l’Eixample. Aquest, comptarà amb 49 habitatges per a gent gran i 15 allotjaments temporals que es destinaran a famílies que es troben en situació d'emergència d'habitatge.

Els pisos destinats a la gent gran tindran una superfície d’uns 40 metres quadrats i dos d’aquests seran adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Cada habitatge tindrà una habitació doble i un bany i tots integraran en un únic espai el menjador, la cuina i la sala d’estar. A més, l'edifici disposarà de serveis com una consergeria, teleassistència i serveis de neteja dels espais comunitaris. 

Els habitatges estan dissenyats pensant en les necessitats que tenen persones més grans de 65 anys. Per aquest motiu, espais com la dutxa estaran perfectament adaptats perquè el seu ús sigui el més còmode, en aquest cas arran de paviment. També disposaran de llum d’emergència per poder-se orientar en cas que falli el subministrament elèctric, d’una alarma centralitzada al bany, cuines amb plaques elèctriques i endolls situats a una alçada especialment pensada per evitar esforços a les persones grans.

Allotjaments per emergències

El projecte també inclou la construcció de 15 allotjaments temporals que també s’ubicaran en aquest mateix edifici, desenvolupats conjuntament entre el Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona i l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament. Els allotjaments temporals estan destinats a acollir temporalment famílies que es troben en una situació d’emergència d’habitatge perquè s’han quedat sense llar de forma sobtada, perquè necessiten un suport socioeducatiu, o perquè es troben en fase de desestructuració.

Aquests allotjaments tenen superfícies d’entre 17 i 32 metres quadrats. Es tracta de petites unitats amb capacitat per acollir entre dues i cinc persones. Disposen d’un espai d’estar, de menjador, dormitori i bany, a més d’un petit espai per preparar aliments amb frigorífic, una pica i un forn microones.

L’edifici tindrà diferents espais a la planta baixa i a la primera planta que donaran serveis als allotjaments com ara un menjador col·lectiu, una recepció, vestidors, serveis, sales de reunions i una cuina. També s’han previst 23 places d’aparcament de vehicles que es construiran al subsòl de l’edifici.

Afegeix un comentari nou