Barcelona, una ciutat solidària i responsable que comparteix el seu menjar
Comparteix
L’ONG Nutrició sense Fronteres celebra un any del projecte “Barcelona comparteix el menjar” una iniciativa solidària on reconeguts hotels de la ciutat de Barcelona cedeixen els seus excedents.
“Barcelona comparteix el menjar” és un projecte que va començar ara fa un any gràcies al suport que va rebre Nutrició sense Fronteres (NSF) de la Fundació de la Marató de TV3, que ha subvencionat el primer any del projecte.
NSF és una ONG que treballa des de fa anys a països com Gàmbia per combatre la desnutrició infantil i ara, ha llançat aquest projecte amb l’objectiu de combatre la pobresa mitjançant l’aprofitament dels recursos alimentaris que genera la ciutat. Un cop a la setmana, un equip de l’ONG recull els aliments dels vuit hotels que col·laboren en el projecte, entre ells el Hilton, el Princesa Sofia o el Barceló Raval i els transporta als més de deu menjadors socials amb qui col·laboren, entre ells, el Casal dels Infants, Aldees Infantils o Sant Joan de Déu.
Abans de ser transportat, el menjar que prové dels hotels ha estat prèviament congelat a partir de les consignes adients per a la seva òptima conservació.
A més, el transport es realitza sota unes condicions que garanteixin en tot moment el bon estat dels aliments.
Un cop el menjar arriba als menjadors socials, aquests el serveixen als seus usuaris segons les seves necessitats nutricionals, és a dir, més enllà de la tasca que realitza qualsevol banc dels aliments, Nutrició sense Fronteres, assegura que els àpats que es serveixen als menjadors, reuneixin totes les propietats nutritives que requereix una persona i és equilibrat i saludable. Els grans hotels de la ciutat no són els únics que col·laboren amb el projecte. Gairebé vint empreses del sector alimentari com La Fageda, Santiveri o Sibaris també cedeixen els seus excedents alimentaris a l’ONG per tal que els distribueixi.
A més, el projecte compta amb el suport de l’Agència Catalana de Salut Pública, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el Pla Integral per la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS) entre d’altres. Després d’un any de funcionament del projecte les dades són positives i esperançadores. En total s’han recollit 17.000 kg d'aliments per oferir més de 40.000 àpats a 5.000 famílies de la ciutat que viuen en situació de pobresa.
Mercè Vidal, directora de NSF explica que “sense el compromís i la col·laboració dels hotels i empreses que hi participen, aquest projecte no hagués estat possible” i assegura que “l’èxit en gran part es deu a la complicitat dels xefs dels diferents hotels i a la gran feina de l’equip de professionals (nutricionistes, metges, farmacèutics, infermers) que hi treballen”.
Comentaris
Anònim
Afegeix un nou comentari