Càritas insereix al mercat laboral a 2.000 persones gràcies al programa Feina amb Cor

  • Un 71 % de les persones que han participat en aquest programa social han trobat feina (Font: caritasbcn.org)

    Un 71 % de les persones que han participat en aquest programa social han trobat feina (Font: caritasbcn.org)

  • Usuaris del programa "Feina amb Cor" (Font: caritasbcn.org)

    Usuaris del programa "Feina amb Cor" (Font: caritasbcn.org)

Feina amb Cor acompanya de manera intensiva i personalitzada a persones que fa temps que no tenen feina, que tenen càrregues familiars i que han extingit la prestació d’atur o estan a punt de fer-ho.

Ja són 2.000 les persones que han trobat feina gràcies al projecte Feina amb Cor de Càritas Diocesana de Barcelona. Aquest projecte, situat al barri de la Barceloneta, va obrir les seves portes al desembre del 2013, i des d’aleshores ha treballat incansablement per recolzar els seus participants en la recerca de feina. I és que el 71% de les persones han trobat feina després de tres mesos des de la finalització del programa.

Des de Feina amb Cors s'acompanya de manera intensiva i personalitzada a aquells usuaris o usuàries que fa molt temps que no treballen, el què en llenguatge tècnic s’anomena aturats de llarga durada. Però a més, es prioritzen aquelles que tenen càrregues familiars i que a més han extingit la prestació d’atur o estan a punt de fer-ho.  En paral·lel, des de Càritas es dóna suport en tot allò que la persona necessita perquè pugui centrar-se en la recerca de feina.

Els aspirants a entrar en el programa, a la ciutat de Barcelona, es poden adreçar als centres parroquials on ja treballa Càritas, o també a la seu de Feina al Cor, situada a La Barceloneta.

Cal destacar la importància del binomi feina-cor: fer molta feina amb molt de cor. El suport en la cerca de feina sense cor, no funciona; i el cor sense un acompanyament professional, tampoc. Aquesta filosofia es materialitza amb petits gestos que, si bé poden semblar superflus, són essencials a l’hora d’aconseguir l’èxit laboral. Aquest acompanyament pot anar des de pagar un tint perquè la persona doni la millor imatge possible en una entrevista o bé proporcionar unes sabates adequades pel lloc de treball que ha d’ocupar la persona en qüestió.

A més, l’èxit del programa també és producte de la xarxa d’empreses col·laboradores amb les quals compta Càritas gràcies al programa Empreses amb Cor. Aquestes empreses quan tenen una oferta de feina tenen en compte el programa i així es tanca el cercle de l’ocupació amb el que l’entitat està compromesa.

Càritas Diocesana de Barcelona ha mostrat la seva satisfacció "per poder brindar esperança a aquells que l'havien perdut" i esperen seguir aportant "molt cor perquè les persones trobin feina".

Afegeix un comentari nou