Comença la recollida de signatures online per modificar l’actual llei hipotecària

  • La recollida electrònica va començar el 3 de maig

    La recollida electrònica va començar el 3 de maig

Per primera vegada a Espanya es poden recollir signatures i fer-se fedetari online per a una iniciativa legislativa popular (ILP), com és l’actual llei hipotecària.

 

El passat 3 de maig, el Grupo promotor de la ILP hipotecària ha  iniciat el procés per recollir signatures electròniques i perquè tothom que ho vulgui pugui fer-se fedetari a través de la pàgina wwb (www.quenotehipotequenlavida.org).

Serà imprescindible disposar d’un lector de DNI electrònic o d’un certificar digital instal·lat a l’ordinador que certifiqui l’autenticitat de les dades personals davant de l’Administració. Per posar en marxa el dispositiu necessari i poder complir els requisits legals per recollir signatures online, s’ha comptat amb la col·laboració de mifirma.com.

El Grup està format per CCOO-Catalunya, la Confederació d’associacions veïnals de Catalunya, l’Observatori DESC, la Plataforma d’afectats per la hipoteca, la Taula del tercer sector i UGT-Catalunya.

La recollida oficial de les més de 500.000 signatures per a la modificació legislativa va començar el 23 d’abril.  Aquesta ILP demana un canvi en la legislació hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament retroactiva, paralitzar els desnonaments i promoure el lloguer social. 

Afegeix un comentari nou