25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones de 2015

Ravalnet
Cartell dels actes institucionals previstos
Imatge infogràfica treta del web de les Nacions Unides
Imatge de la campanya impulsada pel Secretari General de les Nacions Unides

25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones de 2015

Ravalnet

Resum: 

La commemoració d'enguany es fa sota el lema "Construïm una Catalunya lliure de violència masclista" i amb diversos actes institucionals arreu de Catalunya.

Entre els actes previstos es troba la lectura del manifest consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions provincials i les entitats municipalistes rebutjant la violència masclista i denunciant les causes que l’originen.

També es faran actes institucionals a Tremp, Manresa, Girona, Lleida, Falset i Tortosa. Pots veure l'hora i el lloc de les convocatòries en el cartell que acompanya aquesta notícia com a imatge.

Dos dies abans de la commemoració d'aquesta diada, el 23 de novembre, tindrà lloc a la Casa del Mar de Barcelona la trobada Reconeguem les violències sexuals. Jornada de reflexió i debat, que s'adreça a professionals i que té entre els seus objectius compartir el model conceptual per a la intervenció integral en el qual s'està treballant.

Per altra banda, des de les Nacions Unides es fa la campanya "16 dies d'activisme", que finalitzarà el 10 de desembre, Dia dels Drets Humans. La iniciativa té com a objectiu cridar l'atenció per posar fi a la violència contra les dones i nenes de tot el món. Dins d'aquesta campanya s'emmarca "Pinta el món de taronja", que convida a organitzar actes i compartir missatges, fotos i vídeos.

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones el juliol de 1981 en la primera edició del Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe, que va tenir lloc a Bogotà (Colòmbia). Commemora l'assassinat de tres germanes i activistes polítiques el mateix dia de 1960 a Puerto Plata (República Dominicana) en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo.

Afegeix un comentari nou
0